Hirdetés

Nincs más hátra: előre!

Győrben győznie kell(ene) a Lokinak

Civishir

2009.11.08. 10:23

Nincs más hátra: előre!
Győzelemre kell törni Fotó: Salánki Gábor

Debrecen - Nincs túl sok választása vasárnap délután a Lokinak: amennyiben meg akarja őrizni a bajnoki címvédés reális voltát, győznie kell a győri bajnokin (kezdés: 17.30 óra, tv: Sport 2).

Hirdetés

A DVSC-Teva labdarúgógárdája nem túl könnyű heteket tudhat maga mögött: két rangadón két bajnoki vereség (Videoton 0-3, Újpest 1-2) és egy Bajnokok Ligája-zakó (Fiorentina 2-5) az aktuális mérleg. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a drukkerek hőn szeretet Lokija nem jó csapat, azt viszont jelenti, hogy újra meg kell tanulni és el kell kezdeni győzni.
Mindez a magyar pontvadászatban lényegesen könnyebb feladat, mint a BL-ben, így például ma Győrben is valós esélye lehet a Herczeg-fiúknak a három pont megszerzésére. Olyan három pontról van szó, amely úgy kell, mint egy falat kenyér: a listavezető Videoton immár 13 ponttal van a Loki előtt, s bár Rudolfék négy meccsel kevesebbet játszottak, sürgősen meg kellene kezdeni a felzárkózást. Ennek az előremozgásnak a Pintér Attila vezette Győr bizonyosan akadályt akar állítani, ám a DVSC-nek tudatosítania kellene minden magyar együttes számára, hogy itthon a Debrecen a király. Ez persze azért nem pofonegyszerű, Herczeg András klubmenedzser is gondokról beszél.

- Hátul állandóan problémáink vannak mostanában, kényszerből folyamatosan változtatni kell. Fodor és Szélesi középen játszik, pedig szélső védők, ám egyszerűen nincs más. Nagyon sok bírálatot kapunk a védekezésünk miatt, de tisztában kell lenni, hogy más a nemzetközi és más a magyar szint. Ha a bajnokságot nézzük, a Kaposvártól kaptunk négy gólt, ami miatt érhet minket kritika. A Videoton elleni meccs más eset, ott dekoncentráltak voltunk, de a többi meccsen, beleértve a Vasas és az Újpest ellenit, stabilan játszottunk. A Bajnokok Ligája-selejtezők során mindenki rendelkezésre állt, és jól is szerepeltünk. Liverpoolban is ott volt Komlósi és Mészáros, ekkor is igazoltuk, hogy tudunk stabilan játszani. Be kell látni, hogy a sérülések nagyban befolyásolják a helyzetünket. Győrben oda kell figyelnünk, nem lehet egy perc kihagyás sem, mert kiemelt mérkőzés számunkra. Rengeteg fontos találkozót játszottunk az utóbbi időben, de most különösen kellene, hogy miénk legyen a három pont – nyilatkozta a klub honlapján a mester, aki hozzátette: Varga József és Bodnár László kisebb fáradtságra panaszkodik, Mészáros Norbert még mindig maródi, ráadásul Komlósi Ádám játéka is kérdéses, hiszen nagy seb van a fején.

Komlósi eseténél maradva: mostanság az egész Loki sebzett oroszlánnak tűnik, de mint tudjuk, az állatok királya ilyen állapotában meglehetősen veszélyes tud lenni. Ezt várják a szurkolók ma Győrben a DVSC-től is…
T. Cs. Zs.

Szóljon hozzá!

Hirdetés