Hirdetés

Lyonban szigorú emberek élnek

Nem dobálni, nem provokálni!

Civishir

2009.12.06. 10:06

Lyonban szigorú emberek élnek

Debrecen - Bár az idény vége felé járunk, korántsem állíthatjuk, hogy nem vár még ránk élmény: a Loki labdarúgócsapata például december 9-én, szerdán Bajnokok Ligája-meccset vív Lyonban. Szurkolók is utaznak. 

Hirdetés

A DVSC BL-ellenfelének vezetői elküldték a klubnak a Gerland-stadionra vonatkozó szabályokat, amelyeket a közzétett a debreceni csapat honlapja. Lássuk a medvét! 

1.) Minden néző, aki belép a stadion területére, köteles betartani az alábbi rendszabályokat, valamint természetesen az általános UEFA-stadion szabályokat.

2.) Tilos a létesítmény területére bevinni – többek között – pirotechnikai eszközöket, ezek összetevőjét, üveget, fémdobozt, botot, zászlórudat, transzparenseket, kést, láncos derékszíjat, egyéb fémeszközöket és tárgyakat, amelyek fegyverként használhatóak, tilos továbbá fémbetétes bakancsot viselni, és abban bemenni. Ezen felül tilos bármilyen tárgyat bedobni a pályára, illetőleg átdobni más területre. A rendelkezés megszegői a vonatkozó törvényhely alapján 3 év börtönre, vagy 15.000 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek.

3.) Mindenki köteles a stadion bejáratánál alávetni magát a kötelező ruházat- és csomagátvizsgálásnak. Aki nem tesz eleget a biztonsági szolgálat munkatársai utasításának, annak a beléptetése megtagadható.

4.) Csak abba a szektorba lehet bemenni, ahová a jegye szól. Szigorúan tilos a létesítményen belül másik szektorba átmenni, felmászni a kerítésre, vagy a biztonsági zóna területére, illetőleg a pályára bemenni. Biztonsági okokból tilos a mérkőzés ideje alatt a lépcsők, illetve a be- és kijáratok közvetlen közelében parkolni.

5.) Szigorúan tilos olyan egyenruhát, vagy emblémát viselni, amely más emberek méltóságát sérti. A rendelkezés megszegői a vonatkozó törvényhely alapján 1 év börtönre, vagy 15.000 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek.

6.) Tilos olyan provokatív énekek, rigmusok skandálása, amelyek erőszakra vagy rasszista diszkriminációra uszítanak, a játékvezetőt, a játékosokat, a csapatokat vagy más szurkolókat sértik. A rendelkezés megszegői a vonatkozó törvényhely alapján 1 év börtönre, vagy 15.000 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek.

7.) Tilos alkoholtartalmú italt árusítani és fogyasztani a létesítmény területén. Az alkoholos befolyásoltság alatt érkezők, vagy aki a létesítménybe megpróbál alkoholt bevinni, azonnal átadásra kerülnek a rendőrségnek. A rendelkezés megszegői, ha alkoholt árusítanak, vagy fogyasztanak a vonatkozó törvényhely alapján 7.500 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek, amennyiben erőszakkal próbálnak bejuttatni alkoholt a stadionba, 1 év börtönre, vagy 7.500 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek.

8.) Bárkit, aki erőszakos cselekményt követ el, megrongál valamit, (például feltépi a széket, betöri az üveget, falfirkálást követ el) a szervezők átadják a rendőrségnek. A rendelkezés megszegői a vonatkozó törvényhely alapján rongálásért 30.000 euróig terjedő, falfirkáért 3.750 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetőek, ha a rongálást közlekedési eszközön, vagy közszolgáltató létesítmény területén követik el. A büntetés 3 évig terjedő börtön, vagy 45.000 euróig terjedő pénzbüntetés, ha a rongálás miatt a tárgy megrongálódik, falfirka esetén 7.500 euróig terjedő pénzbüntetés. Csoportos elkövetés esetén a büntetés 5 évig terjedő börtön, vagy 75.000 euróig terjedő pénzbüntetés, falfirka esetén 30.000 euróig terjedő pénzbírság lehetséges.

9.) A létesítmény területén belül sajtóterméket, egyéb – akár ingyenes, akár pénzért adott – szóróanyagot csak írásbeli felhatalmazás alapján lehet osztogatni.

10.) A létesítmény területén belül zárt láncú video-rendszer működik, amely segítségével a rendőrség megfigyelheti a szurkolókat. A felvételek csak hivatalos eljárás esetén használhatók fel. A felvételek kezelésére a francia hatóságoknak törvényi felhatalmazásuk van.

A DVSC kéri szurkolóit, hogy a fent írt szabályokat, és a szokásos normákat maradéktalanul tartsák be, törekedjenek arra – két korábbi mérkőzésünkhöz hasonlóan –, hogy vendéglátók jó emlékeket őrizzenek meg a Debrecen csapatáról és szurkolóiról!

Szóljon hozzá!

Hirdetés