Hirdetés

Ismét nagy napra ébredtünk

civishir.hu

2009.10.20. 09:03

Ismét nagy napra ébredtünk
Mindenki Budapestre!

Debrecen – Ünnep a mai nap minden debreceni számára. A DVSC harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzését vívja az olasz sztárcsapat, a Fiorentina ellen.

Hirdetés

Délután ismét megindul a népvándorlás Budapest felé, akárcsak a Lyon elleni hazai premieren, ezúttal is telt ház, 42 ezer néző buzdítja majd a magyar bajnokot a Puskás-stadionban. A papírforma alapján ezúttal sincs esélye a DVSC a győzelemre, még talán a pontszerzésre sem, de láttunk már bombameglepetéseket a futballban, ki tudja, talán este is szemtanúja leszünk egynek. 

A DVSC mindenesetre nem bunkerfocira rendezkedik be, aminek nagyon örülünk. Amint azt Herczeg András klubmenedzser elmondta, mindenképpen két csatárt küld pályára a firenzei lilák ellen, még akkor is a betegséggel küzdő Rudolf Gergely nem léphet majd pályára. Abban az esetben Laczkó lesz Coulibaly éktársa. Az egycsatáros játék egyébként sincs ínyére a debreceni mesternek,aki – elmondása szerint – csak kényszerből alkalmazza olykor ezt a felállást. Egyébként a tréner bízik benne, hogy Laczkó lendületes játékával borsot tud törni a firenzei védők orra alá, amennyiben pótolnia kell a válogatott Rudolfot.

Az olaszokról nem sok információ szivárgott ki, a meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón, a Fiorentina mestere, Cesare Prandelli szavait az általános udvariaskodás jellemezte, óva intette az olasz sajtó képviselőit, hogy lenézzék a magyar bajnokot, és kifejtette, hogy nehéz meccs vár a csapatára.

A toszkán gárda amúgy a legerősebb összeállításban léphet pálya a Puskás-stadionban. A csapat legnagyobb sztárja, a román Mutu ugyan sokáig sérüléssel bajlódott, de a hét végi, Juventus elleni (1–1) találkozón csereként már pályára lépett, tehát elvileg egészséges.

Bajnokok Ligája, E csoport, 3. forduló:
DVSC–Fiorentina
Puskás Ferenc Stadion, 20.45. Vezeti.: Thomson (skót)
A várható kezdőcsapatok:
Debrecen
: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros N., Leandro – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Szakály P. – Coulibaly, Rudolf (Laczkó). Klubmenedzser: Herczeg András
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi – C. Zanetti, Montolivo – Santana, Mutu (Jovetics), Vargas – Gilardino. Vezetőedző: Cesare Prandelli

Az állás:

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés