Hirdetés

Egy félidőnyi előnyt adtunk Ghánának

Ghána legyőzte Magyarországot az elődöntőben

civishir.hu

2009.10.13. 18:21

Egy félidőnyi előnyt adtunk Ghánának
A második félidőben nagy volt a forgalom a ghánai kapu előtt (Fotó: Reuters)

Kairó – A magyar válogatott az első félidőben érthetetlenül passzívan futballozott, és hiába küzdött becsülettel a szünet után, a hátrányát nem tudta ledolgozni. A bronzcsatában vigasztalódhatunk. 

Hirdetés

Az első játékrészben óriási nyomást gyakorolt Ghána a magyar csapatra az U20-as világbajnokság első elődöntőjében. Az Egervári-csapat eleve feladta a támadás lehetőségét, és csak fogadta a ghánai akciókat. Présinger kapitális hibáját kihasználva szereztek vezetést az afrikaiak, majd egy szépen kidolgozott akció végén kétgólos előnyre tettek szert. A játék képe alapján örülhettünk, hogy csak ekkora lett a különbség az 45 perc végén, mert az ellenfélnek több nagy helyzete is adódott még.

Szünet után egy teljesen más felfogásban játszó magyar együttest láttunk. Bátran támadtak a mieink, és rendre veszélyt jelentettek a ghánai kapura. Futács révén sikerült szépíteni, de ezt követően túlzottan kitámadtak Simonék, és kontrából büntetett az ellenfél. A magyarok továbbra sem adták fel, Gosztonyi révén a 84. percben feljöttek 3–2-re. A végén már teljesen nyílt volt a csata, mindkét kapu veszélybe került, újabb magyar gól sajnos nem született.

A magyar-válogatott a bronzcsatában vigasztalódhat. A másik elődöntőt este nyolctól rendezik (Brazília–Costa Rica, tv: Eurosport)

U20-as világbajnokság, elődöntő:
Magyarország–Ghána 2–3 (0–2).
Kairó, vezette: Jorge Larrionda (uruguayi) 
Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J., Présinger (Varga, 46.) – Gosztonyi, Korcsmár (Futács, 71.), Simon Á., Kiss M. – Simon A., Németh (Balajti, 46.) 
Ghána: Adjei – Inkoom, Addae, Addo, Addy – Quansah, Agyemang-Badu, Rabiu, Ayew (Agyemang, 75.) – Adiyiah, Osei
Gól: Futács (73.), Gosztonyi (84.), illetve Adiyiah (10. és 31.), Quansah (81.).

Szóljon hozzá!

Hirdetés