Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brazíliából érkezett, mestersége címere: futsaljátékos

| 2010. 01. 03. | 21:06:52
Debrecen – Magyar labdarúgó szerepelt a világválogatottban Brazília ellen. A kiváltságos a január 19. és 30 között sorra kerülő magyarországi futsal Európa-bajnokságra készülő Lódi Tamás.
Brazíliából érkezett, mestersége címere: futsaljátékos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A két ünnep között Natalban és Joao Pessoában került sor a két összecsapásra: az első mérkőzésen nyolcezer szurkoló előtt 4-3-ra győzött a vendéglátó, amely a kis különbségen felbőszülve a második meccsen, ötezer ember jelenlétében 6-1-re diadalmaskodott.

– Az első meccsen majdnem sikerült meglepni a brazilokat a líbiai, argentin, marokkói, horvát, paraguayi és kolumbiai játékos, és személyemben, hála az égnek, magyar játékos alkotta világválogatottunknak – mondta Lódi Tamás. – Nem zavart a 40 fok, az utazás és az időeltolódás okozta fáradtság, mert hamar feltűnt, ez más kávéház. Mindenki olyan labdabiztos és technikás volt, hogy úgy tetszett, valóban sikerült a világ legjobbjai közül válogatni. Csakhogy a brazilok krémje még ezt a csapatot is kenterbe verte.

A magyar válogatott őszi brazíliai túrájával és a világválogatott két fellépésével számolva Lódi rövid időn belül négyszer szerepelt a felülmúlhatatlan futsal-világbajnokok ellen, így talán tudja, mit hasznosítson a tapasztalatokból:

– Nincs mit ellesni, mert az egész egységben működik jól. Hatalmas a tömegbázis, a válogatottba csak tökéletes játékosok kerülnek, van pénz a sportágban, és a szurkolók majd annyira rajonganak érte, mint a nagypályás futballért. Hogyha egy dolgot mégis kiemelhetek, az az, hogy hiába ők a legjobbak, úgy lépnek pályára: ezt minden meccsen be is akarják bizonyítani.

A január 19-én kezdődő Európa-bajnokságon, hazai közönség előtt a magyar válogatott motivációjával aligha lesz gond, Lódi ennek fényében kedvezően látja az esélyeinket:

– A csoportból tovább kell jutnunk, utána, a ki-ki meccseken pedig bármi megtörténhet. Csodálatos lenne eljutni a legjobb négy közé, de először a csoportunkban kell keményen küzdenünk. Az Eb a magyar futsal számára nagy lehetőség, és a játékosoknak is esély a kiugrásra. Jómagam azon kevés hazai futsalos közé tartozom, aki négy éve, hazai szinten profiként készülhet, de nincs ellenemre, ha a világválogatottság és egy szép magyar Eb-szereplés a külföldi karrier felé is utat nyit.

A Kozma Mihály vezette magyar válogatott hétfőtől ismét Telkiben edzőtáborozik. A január 19-i Azerbajdzsán elleni budapesti nyitómeccsre már a jegyek fele gazdára talált, és a belépők 70 százaléka elkelt a január 30-i debreceni Eb-döntőre. A bérletvásárlási akciót az UEFA január 10-ig meghosszabbította: belépők a www.futsaleurotickets.com oldalon, országszerte az Ibusz-irodákban, illetve a Budapest Sportaréna és a Főnix Csarnok jegypénztáraiban kaphatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.