Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Loki cáfolja az újabb bundavádat

| 2010. 05. 22. | 16:37:59
Debrecen - Terjedelmes közleményben fogalmazták meg álláspontjukat a felmerült bundavádakra a DVSC elöljárói. Lapinformációk szerint Mészáros és Polekszics immár gyanúsított.
A Loki cáfolja az újabb bundavádat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC közleménye:

"A Nemzeti Sport internetes oldalán 2010.május hó 21. napján „Az egyik belga oldal bundaügyben már neveket is említ” címmel egy újabb cikk jelent meg az UEFA által, az úgynevezett fogadási botrány ügyében megindított vizsgálattal kapcsolatosan, amely a DVSC csapatát érinti.

A cikk idézi – az állítólagosan – a Nieuwsblad nevű belga lapban megjelenteket, azonban az idézett állítások alább ismertetett része teljes egészében valótlan és megalapozatlan, a DVSC, valamint labdarúgói hírnevének megsértésére is alkalmas. Az idézettek szerint „Három játékost már igazából gyanúsítanak, közöttük a montenegrói kapust, Polekszicset és a magyar védőt, Mészárost.” ... „Úgy tűnik, Filipovics volt a kapcsolattartó a játékosok és azon bűnözők között, akik a Debrecen meccseit megvették” – idézi tovább a cikk a belga lapot.

A DVSC vezetősége határozottan cáfolja és visszautasítja a sportnapilap által idézett fenti állításokat. A korábban már közöltek szerint megfelel a valóságnak, hogy az UEFA képviseletében eljáró személyek több DVSC-játékost – közöttük Vukasin Polekszicset és Mészáros Norbertet is – személyesen meghallgattak a fogadási ügyekkel kapcsolatosan. Valótlan azonban az az állítás, hogy három játékost – közöttük az említett két labdarúgót – már gyanúsítanának. A meghallgatás során egyetlen egy játékost sem gyanúsítottak semmivel, velük semmilyen gyanúsítást, alapos gyanút nem közöltek, semmilyen őket érintő – jogellenes cselekményt megvalósító – konkrét elkövetési magatartásra nem utaltak. A feltett kérdések nagy része arra irányult, hogy a játékosok tudnak-e, hallottak-e bármilyen, a BL mérkőzésekkel kapcsolatos, esetlegesen „bundagyanús” körülményekről.

Valamennyi meghallgatott labdarúgó elmondta: sem a BL-ben megrendezett, sem más mérkőzések kapcsán nem követtek el semmilyen jogellenes cselekményt, a találkozók eredményét jogsértően semmilyen módon nem befolyásolták, ilyenre kísérletet sem tettek, és arról sem tudnak, hogy bármely játékostársuk ilyet tett volna.

Szintén megalapozatlan azon – a Vladan Filipovics közvetítő szerepére utaló – közlés, amely szerint a Debrecennek voltak olyan meccsei, amelyeket egyes bűnözők „megvettek”. A DVSC vezetősége visszautasítja ezen állítást is, és rögzíti, hogy egyetlen egy olyan, a DVSC csapata által lejátszott mérkőzésről sem tud, amelyet bűnözők „megvettek” volna. Erre vonatkozó bizonyíték sem merült fel, sem az UEFA, sem más részéről, de a fentebb részletezettek szerint ilyennel nem is gyanúsítják a DVSC egyetlen játékosát, de a klubot sem.

Ezen túlmenően alaptalanul sugallja a sportnapilap cikke azt, hogy a DVSC vezetői nem tulajdonítanak kellő jelentőséget az esetnek, hiszen az UEFA munkatársai szerint komolytalan ügyben nemigen rendelnek el vizsgálatot. Sportszervezetünk soha nem vitatta a fogadási botránnyal kapcsolatos ügy komolyságát, az azzal kapcsolatos vizsgálatokat mindenben támogatja, hiszen egyértelmű érdeke, hogy a labdarúgás és a klub hírneve ne sérüljön, az esetlegesen elkövetett szabályszegéseket az illetékesek felderítsék és velük szemben a legszigorúbb jogkövetkezményeket alkalmazzák.

A DVSC vezetői a mérkőzések befolyásolására irányuló minden jogellenes cselekményt a leghatározottabban elítélik. Továbbra is visszautasít azonban a DVSC minden olyan sajtóközleményt, egyéb híresztelést, állítást, amely a klubra, a csapatra vagy a játékosokra vonatkozóan valótlan tényt közöl, illetőleg valós tényeket hamis színben tüntet fel. Különös jelentősége van a hasonló magatartásoknak a bajnoki hajrában, az utolsó fordulót közvetlenül megelőzően, ugyanis az a csapat megfelelő felkészülését rendkívül hátrányosan érintheti, adott esetben a bajnoki címről döntő utolsó mérkőzéseken nyújtott teljesítményeket is befolyásolhatja.

Erre tekintettel a korábban megjelent, illetve az elkövetkezőkben megjelentetni kívánt ilyen állításokkal, híresztelésekkel szemben klubunk a jövőben fel fog lépni, és a szokásos jogkövetkezmények alkalmazásán túlmenően, az ezekkel okozott jelentős kárai megtérítését is igényelni fogja, származzon az akár külföldi, akár hazai médiumtól.

DVSC Futball Szervező Zrt."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sarki fény tűnhet fel az égbolton
Sarki fény tűnhet fel az égbolton
Geomágneses viharra adtak ki figyelmeztetést.
Nys türelmes támadása sárga trikót ért a Kékestetőn, Dina a legjobb magyar
Nys türelmes támadása sárga trikót ért a Kékestetőn, Dina a legjobb magyar
Következik a Tour de Hongrie legnehezebben kiszámítható végkimenetelű szakasza.
Gazdaság
Debrecen bevásárolna a környezetet ellenőrző rendszeréhez
A Zöld Kódexben kijelölték az irányt.
A benzin olcsóbb, a dízel drágább, mint a szomszédoknál
Magyar Ásványolaj Szövetség tájékoztatója.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Támogatott tartalom
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.