Hirdetés

A fény az alagút végén

Minden fronton vereségek érik a Lokit

civishir.hu

2009.11.09. 17:37

A fény az alagút végén
Nem megy... (Fotó: civishir.hu)

Debrecen – A tabellát böngészve semmi jóval nem kecsegtet minket az „élet”. Van annál sokkal nagyobb gond is, hogy kiderült: a Videoton viszi el az őszi elsőséget.

Hirdetés

A tabellát böngészve semmi jóval nem kecsegtet minket az „élet”. Az a legkisebb gond, hogy a Videoton viszi el az őszi elsőséget. A Loki nem is egyszer lett úgy bajnok, hogy nem az élen telelt, és vesztett is bajnokságot úgy, hogy az élen telelt.

Sokkal aggasztóbb az utóbbi időben mutatott játék, a Győr elleni találkozót nézve az embernek olykor az volt az érzése, hogy ha szilveszterig tartana a meccs, akkor sem találna be a Loki, Szegény embert még az ág is húzza: a szerencsével is hadilábon álltak a piros-fehérek. Szomorú, hogy a csapat akkor sem tudott igazán játékba lendülni, amikor a második félidő elején a bíró kiállította a riválistól a horvát Babicot.

Az utóbbi időben mutatott teljesítményt és a lesújtó statisztikát nem tesszük ki az ablakba, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a szakmai stáb munkáját folyamatosan sérülések nehezítették, és meghatározó emberek váltak hetekre harcképtelenné a nagy menetelés során!

Nincs mit szépíteni: a Loki „normális” meccset nem tudott nyerni már jóideje, legutóbb az NB II-es Mezőkövesdet sikerült legyőznie a Magyar Kupában, azóta minden fronton csak nyeli a pofonokat. Már a vesztett pontok tekintetében is jelentős a DVSC hátránya, és semmi garancia arra, hogy a Herczeg-gárda megnyeri a három elmaradt mérkőzését, és sikerül „lőtávolságon” belülre kerülni az élcsoporthoz képest.

A helyzet jelenleg úgy fest a Soproni Ligában, hogy Videoton az őszi idény bajnoka, miután a DVSC akkor sem érheti utol, ha a Vidi bukja a hátralévő bajnokiját – melyen a Loki legutóbbi legyőzőjét, a nem túl acélos Győrt fogadja –, és a debreceniek megnyerik az összes hátralévő meccsüket, sorrendben a Kecskemét (otthon), a Honvéd (idegenben), a ZTE (o) és az MTK (o) ellen.

Bár a szurkolók közül már sokan kongatnák a vészharangokat, nyugtatólag hat, de mindenekelőtt optimizmusra ad okot, hogy Szima Gábor klubfőnök szerint még semmi nincs veszve. A DVSC honlapjának adott interjújában a Loki első embere kifejti: „többször nyertünk bajnokságot szinte reménytelen helyzetből”. Ő már látja a fényt az alagút végén!

BeA

Az állás

A DVSC programja:

2009. 11. 17., 17:00: DVSC-TEVA–Kecskeméti TE-Ereco
2009. 11. 20., 19:00: Bp. Honvéd–DVSC-TEVA
2009. 11. 24., 20:45: DVSC–Liverpool FC
2009. 11. 29., 17:30: DVSC–TEVA-ZTE
2009. 12. 03., 17:00: DVSC–TEVA-MTK
2009. 12. 09., 20:45: Olympique Lyon–DVSC

 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés