Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Építik a zászlóshajót a debreceni flottához!

| 2013. 03. 04. | 14:01:49
80-90 millió forintba kerül évente. Úgy tűnik, nincs más választás, előre kell menekülni.
Építik a zászlóshajót a debreceni flottához!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gőzerővel dolgoznak Debrecenben azon, hogy a DHK bebocsátást nyerjen a közép-kelet európai jégkorong-bajnokságba, a MOL-ligába. Eltökélt a szándék, a vágy régi, már „csak” a pénz hiányzik. Élvonalbeli hokicsapatot csinálni Debrecenben nem úri hobbi, hanem kötelesség. A DHK ugyanis hét korosztályban 160 (!) gyereket versenyeztet, egy ilyen utánpótlásbázisnak kell egy húzóerő, ahogy Korcsinszky György klubelnök fogalmazott: a flotta megvan, de zászlóshajó még nincs. Az OB II. nem az a terep, mely megfelelő motivációval szolgálna a fiatalság számára, másrészt kezd komolytalanná válni, a vasárnap esti bajnokit délután például délután egy órakor mondta le a dunaújvárosi ellenfél.

Pénz van, csak nem arra

A DHK a TAO-nak köszönhetően tavaly több pénzből gazdálkodott, mint valaha. A 140 millió forintnak megvan a helye az utánpótlásban, másrészt a szigorú szabályok miatt felnőtt csapat finanszírozására alig fordítható. Konkrétan: a játékosok bérezése tilos, az edzői fizetések 50 százaléka, illetve felnőtt csapat esetében a felszerelés értékének a fele fizethető ki a TAO-pénzből. A leendő MOL-ligás csapathoz tehát új források után kell nézni.

Debreceniekkel és oroszokkal

Korcsinszky György (a képen) hangsúlyozta, Debrecen más sportágakban pozitív és negatív példával egyaránt szolgált már csapatépítései során, ezen tanulságokat levonva dolgoznak, és csak akkor neveznek a legjobbak közé, ha megvan a pénz. A klubelnök szerint 80-90 millió forintból lehetne nekivágni a MOL-ligának, mégpedig zömében debreceni vagy évek óta Debrecenhez kötődő játékosokkal, például azokkal a saját nevelésű fiatalokkal, akik a szlovák junior bajnokságban idén a hatodik helyen végeztek! Erősíteni azonban mindenképpen szükséges, három orosz légiós és három jó magyar játékos szerződése szerepel a tervekben.

Jön a Fradi!

A MOL-liga erőviszonyaival már ismerkedik a debreceni legénység a Magyar Kupában, ahol az Újpesttel és a Ferencvárossal csatázik az elődöntőért. A legjobb négy között ugyanis még egy hely kiadó, ezt körmérkőzéses formában dönti el a két fővárosi együttes és a debreceni gárda, mely az Újpesttől az első mérkőzésen csak büntetőkkel kapott ki, és ha pénteken este legyőzi a Ferencvárost hazai pályán, még akár tovább is juthat. A mérkőzés 18.30-kor kezdődik, Korcsinszky György reményét fejezte ki, hogy telt ház buzdítja majd a hajdúságiakat.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.