Hirdetés

Mi az a telexközpont?

Hat új telexközpontot adnak át az idén

mti

2010.04.18. 13:15

Mi az a telexközpont?
Hát, nem egy mai felvétel - ez volt a telexgép

Debrecen – Ma már kevesen tudják, mi az a telex. Húsz éve még egy elterjedt adatátviteli mód volt, ma már nem emlékszik rá senki. Nézzük, hogy szólt a hír 1990-ben!

Hirdetés

A vállalat a Világbank támogatásával 20 és fél millió dollárt fordít a táviró- és adatátviteli szolgálat korszerűsítésére.

Szolnokon, Szombathelyen, Kaposváron és Miskolcon modern francia központokkal váltják fel az elavult régi rendszereket, s így jelentősen növelik a szolgáltatások körét és további telexelőfizetők bekapcsolását teszik lehetővé. Budapesten és Debrecenben, együttesen mintegy 900 millió forintos beruházással épül fel az év végéig egy-egy új telex és adatátviteli központ, amelyeket az NSZK-beli Siemens cég berendezéseivel szerelnek fel.

A hat új központ 25 százalékkal bővíti a magyarországi telexhálózat kapacitását és lényegesen megnöveli működésének üzembiztonságát, valamint szolgáltatásainak körét is.

Ma már ez a hír komikusan hangzik, mindenesetre abban az időben úg ygondolták, ez jó, és hosszútávú befektetés. Pár évig létezett még a telex-szolgáltatás Magyarpországon... 

Szóljon hozzá!

Hirdetés