Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűngyengén játszott a Loki, és kikapott Felcsúton

| 2022. 11. 12. | 17:03:00
A debrecenieknek egy védő fejelt két gólt.
Bűngyengén játszott a Loki, és kikapott Felcsúton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltettük a felcsúti kirándulástól a DVSC-t, hiszen élénken élt az emlékezetünkben a két együttes augusztusi, debreceni találkozása, amelynek 1-1-es eredménye a hazaiakra volt hízelgő, a játék képe alapján ugyanis gólokkal nyerhetett volna a vendég Puskás Akadémia.

A Loki két győzelem után látogatott Felcsútra, ahol Blagojevics a Mezőkövesd elleni meccset eldöntő Sóst a kezdőbe jelölte. A korábban Felcsúton is megfordult középpályás ezúttal nem játszott elemében, ahogy az egész debreceni gárda sem. Az első félidőben a hazaiak egyértelműen uralták a játékteret, szögleteik után pedig rendre helyzetekig jutottak. Előbb – Spandler fejesénél - a kapufa még megmentette a DVSC-t, de nem sokkal később, a 18. percben – ugyancsak bal oldali szöglet után – Batik már a kapu közepébe bólintott, miután egy debreceni sem zavarta (1–0).

A 25. percben megint bal oldali sarokrúgás után fejelhetett szabadon egy Felcsút-játékos, nevezetesen Stronati, Megyeri verve volt, de szerencsére a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. Az első félidő felénél a Loki-szurkolók örülhettek, hogy csak egy góllal vezet a hazai gárda. A Loki egyszerűen képtelen volt birtokolni a labdát, a letámadó, mozgékony felcsútiak azonnal visszaszerezték a labdát, amikor leveszítették.

A 37. percben végre láttunk egy formás debreceni akciót! Kár, hogy a végén Ferenczi gyatrán mellé lőtt éles szögből. Mindenesetre felcsillant a remény, hogy esetleg látunk további DVSC-támadásokat, és láss csodát, a 41. percben összejött az egyenlítés! Dzsudzsák Balázs – mintha csak a találkozót a helyszínen néző Marco Rossinak üzent volna, hogy nem kell magyarázni, miért kapott válogatott behívót – 20 méterről, ballal kilőtte a bal sarkot (1–1). Az újabb szépségdíjas Dzsudzsák-gól dacára nem lehettünk elégedettek a piros-fehérek első félidei játékával.

Szünet után a hazaiak sokkal többet birtokolták a labdát, de csak meddő mezőnyfölényt tudtak kiharcolni. A DVSC nem erőltette magát a labdaszerzés érdekében, csak arra vigyázott, hogy a felcsútiak ne kerüljenek közel a kapuhoz. Így unalmasan teltek a percek, edzőmeccs jelleget öltött a találkozó.

Először Blagojevics gondolta, hogy ritmust kéne váltani: a 63. percben Bódi és Baráth helyett Szécsi és Varga állt be. A játék képe azonban nem változott. Pontosabban változott, a DVSC egyre rosszabbul játszott, immár rendkívül könnyelműen szórta el a labdákat a saját tizenhatosának előterében, és ezekből rendre helyzetbe került a Puskás.

A 70. perctől kiegyenlített játékot láttunk, a DVSC is próbálkozott, de sokra nem jutott, akárcsak a hazai alakulat. Amikor már azt hittük, hogy a felek kiegyeznek döntetlenben, a 89. percben egy újabb szöglet megpecsételte a Loki sorsát. Jobb oldali sarokrúgás után ismét Batik fejelt gólt közelről (2–1).

Nincs mit szépíteni, a DVSC nagyon gyengén futballozott ezen a délutánon, és a veresége a játék képe alapján nem meglepő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
A sport mellett szimbolikusan érintik az irodalmat, a képzőművészetet, a történelmet és természetesen a gasztronómiát is.
Hirdetés
Hirdetés
Diósgyőr–DVSC: két nagy múltú klub, de kevés a közös élmény
Diósgyőr–DVSC: két nagy múltú klub, de kevés a közös élmény
A debreceniek és a miskolciak sokszor elkerülték egymást az élvonalban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.