Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek esti frász: a Vasassal sem bírt a DVSC

| 2022. 08. 12. | 23:49:00
A debreceniek hatvan percet emberelőnyben játszottak.
Péntek esti frász: a Vasassal sem bírt a DVSC
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két kétpontos csapat esett egymásnak pénteken este a Nagyerdei Stadionban. Az egyik újonccal, a Kecskeméttel nem bírt a DVSC egy héttel ezelőtt, most a másikkal, a Vasassal mérte össze tudását, mégpedig abban a reményben, hogy megszerzi első győzelmét a bajnokságban. A két együttes legutóbb NB II-es derbit vívott a debreceni futballszentélyben, és akkor a Vasasnak termett babér, de ezzel együtt sem tudta kiharcolni a feljutást, így újabb egy esztendőre a második vonalban ragadt.

A 4-5. percben máris két debreceni lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Dzsudzsák közeli lövése zúgott el a kapu mellett, kisvártatva Baráth dolgoztatta meg Jovát, majd a kipattanót Sós tűzte rá kapásból, de a Vasas kapusa zárta a rövidet. Iyinbor révén a Vasas is jelezte, hogy a pályán van, Megyeri védte a lövését. A 16. percben Dzsudzsák középről kinézte a jobb felsőt, Jova szép vetődéssel hárított. Akciódús első negyedórát, debreceni dominanciát láttunk, ez pedig jót ígért a folytatásra!

Amikor ezt leírtuk, a Vasas megszerezte a vezetést – a foci már csak ilyen! Míg a debreceni lehetőségek sorra kimaradtak, a fővárosiak az első épkézláb akciójukat gólra váltották. A 20. percben bal oldali beadás után Megyeri előbb mentett egy nagyot Holender lövésénél, de az ismétlést Berecz már közelről nem hibázta el.

0-1

A gól megrendítette a Lokit, amely a következő percekben sehogyan sem tudott kibontakozni, és a rivális került fölénybe a középpályán. A ritmusából saját játékosa zökkentette ki az angyalföldi gárdát: Baráth Botond a 30. percben durván beleszállt Bárányba a felezővonalnál, amiért Bogár játékvezető habozás nélkül kiállította. Nagy esélyt kapott a hazai gárda, de az első félidőben nem tudott élni vele, csak meddő mezőnyfölényre futotta a Vasas-bunkerrel szemben.

Szünet után az enervált Ferenczi helyett a friss szerzemény, Horváth Krisztofer futott ki a pályára, és arra számítottunk, hogy a Loki nekiesik az emberhátrányban játszó riválisnak. Így is történt, szinte csak a Vasas térfelén pattogott a labda. Sajnos azonban túl sokat pattogott, időnként nagy igyekezetükben nehezen tudták „megszelídíteni” a fiúk.

A 63. percben végre egy igazán látványos akciót láthattunk: Horváth Krisztofer táncoltatta meg a védőjét, majd 20 méterről a bal kapufát találta telibe. A Loki tovább robogott, és szinte percenként került gólhelyzetbe, de vagy fölé, vagy mellé durrantottak a fiúk, vagy pedig önfeláldozó angyalföldiek blokkolták bevetődve a lövéseket.

A 70. percben már óriási fölényben futballozott a hajdúsági együttes, de még mindig hátrányban, és ilyenkor bezzeg rohan az idő…

A 78. percben újabb debreceni ziccer maradt ki: Horváth fejelt mellé tiszta helyzetből. Ugyanő két perc múlva kicsikart egy szabadrúgást középen, a kaputól 22 méterre. Dzsudzsáké volt a végrehajtás joga: fölé…

A 86. percben tört meg a jég! Sana ívelt előre, Jova rosszul jött ki a labdára, amely túljutott rajta, és az idő közben Szécsit váltó Dorian Babunskinak pedig már könnyű dolga volt az üresen maradt kapuval szemben.

1-1

A Loki már a győzelemért ment előre a hajrában, de az idővel is jól játszó Vasasnak szerencsével sikerült kibekkelnie a végéig. A DVSC így három forduló után még veretlen és nyeretlen is egyben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.