Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz emberrel szerzett egy pontot a szegény Loki a gazdag Fehérvár ellen

| 2021. 10. 02. | 23:15:00
A debreceniek néhány percig még vezettek is.
Tíz emberrel szerzett egy pontot a szegény Loki a gazdag Fehérvár ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét éve nem nyert a DVSC a Fehérvár – vagy lánykori nevén a Videoton – ellen, és a papírforma ezúttal sem a debreceni sikert ígért, mert egy, az anyagi javakban dúskáló csapat volt a pénzszűkében lévő hajdúságiak ellenfele.

Türelmes csapatokat láttunk az első tíz percben, egyik sem erőltette nagyon a támadásokat, lelátói nyelven szólva csak kóstolgatták egymást a fiúk. A 12. percben az első debreceni védelmi megingás következménye volt egy fehérvári ziccer: Bamgoye jobbról szépen adott középre, Dárdai közeli lövését azonban némi szerencsével védte Kosicky. Kisvártatva a hajdúságiak szlovák cerberusának már egy bravúrt is be kellett mutatnia. A Loki is próbálkozott, de sokáig nem sok sikerrel járt a jól záró fehérvári védelemmel szemben. A 24. percben egy kontra végén tudta kialakítani az első lehetőséget a Loki, amikor Bárány a kapu torkából fejelt ki egy jobbról érkező labdát. Mentségére szóljon, hogy mögé jött a pettyes.

Ezeket leszámítva lassan és körülményesen építette fel támadásait mindkét együttes, de legalább összességében fegyelmezett debreceni védőmunkát láthattunk az első 45 percben, ami az eddigi bajnoki szereplés tekintetében mindenképpen bizakodásra adott okot. A 41. percben a bíróval addig is sokat perlekedő Dzsudzsák Balázs két kemény belépő és sárga lap után a kiállítás sorsára jutott. Hirtelen paprikás lett a hangulat a Nagyerdei Stadionban, és néhány további bírói ítélet tovább borzolta az idegeket.

Mire lesz képes a tíz emberrel játszó, vezérét elvesztő DVSC a második félidőben? – ez a kérdés foglalkoztatta a nagyérdeműt a szünetben. A többség nem volt optimista…

Rögtön a szünet után egy remekbeszabott debreceni kontra végén Bárány betalált a fehérvári kapuba, de sajnos leshelyzetből, és ezt a VAR is megerősítette. A DVSC a saját térfelére visszahúzódva várta a kontrázás lehetőségét. A 58. percben a vendégek is lőttek egy lesgólt, így „egyenlítettek”. A Loki egyre hátrább szorult, de állta a sarat. A 64. percben Kosicky kapus egy bátor labdakihozatalnál rosszul lépett, és annyira megsérült, hogy hordágyon vitték le a pályáról. Gróf Dávid váltotta, aki először lépett pályára az NB I-ben a DVSC színeiben. Nem túl hálás a feladat!

A védekezésre kényszerülő debreceniek hősiesen állták a nyomást, igaz, a fehérvári akciókban még nyomokban se volt felfedezhető némi elképzelés. Úgy teltek el hosszú percek, hogy Gróf kapuja egyáltálán nem forgott veszélyben. Tíz perccel a vége előtt erőre kapott a Loki! Az egyik ígéretes kontra elhalt, de kisvártatva egy másik tizenegyest ért. Varga Józsefé a döntő érdem, hiszen ő kaparta ki a gesztenyét, ő tálalt önzetlenül Németh Krisztián elé, aki 15 méteres lövését Stopira kézzel védte. A büntetőt Ugrai magabiztosan értékesítette (1-0), de hátra volt még öt kemény perc a debreceniek számára!

Vágytunk a csodára, de nem jött el. A 87. percben a játékvezető a VAR segítségével büntetőt ítélt a fehérváriaknak - állítólag Baráth volt szabálytalan - , és Gróf kis híján hárította Kodro tizenegyesét, de a labda túljutott rajta (1-1). A hajrát kibekkelte a Huszti-csapat, így legalább egy pontot itthont tartott. Többet reméltünk, de a meccs furcsa alakulása után, nem lehetünk csalódottak

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.