Hirdetés

Hirdetés

A gazdag falusiak legyőzték a Lokit a Nagyerdőn

2019.09.28. 18:38

A gazdag falusiak legyőzték a Lokit a Nagyerdőn
A kép csalóka, a felcsútiak nem fejetlenül, hanem okos futballal nyertek (Fotó: Ásztai Csaba)

A debreceniektől szenvedős focit láttunk.

Hirdetés

Hirdetés

Mélyütéssel felérő fájdalmat okozott a DVSC a híveinek azzal, hogy remek bajnoki rajt után váratlanul kikapott a sereghajtó Kaposvártól, majd 2-1-es vezetésről a hajrában bukott az Újpest vendégeként. Ezért joggal várta el a nagyérdemű, hogy a Puskás Akadémia ellen már örömre is lesz oka.

Ehhez képest kaptunk egy gyors gyomrost: a 10. percben úgy szerezte meg a vezetést a felcsúti gárda, hogy már addig is szétzilálta a Loki-védelmet. Már az első percben a gólvonalról kellett mentenie Pávkovicsnak, a 10. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Urblík mesteri passzából Gyurcsó törhetett kapura senkitől sem zavartatva, majd közelről a kilépő Nagy Sándor mellett a bal alsóba helyezett.

0-1

Nyolc percet kellett várni az első debreceni lehetőségre: Kinyik beadása után Szécsi került helyzetbe, közeli lövését azonban Hegedüs bravúrral védte. A Loki próbálta átvenni a játék irányítását, de statikus futballja nem okozott gondot a felcsúti legénységnek. A fiúk ráadásul csak nehézségek, azaz sárga lapok árán tudták feltartóztatni a labdavesztés után meglóduló ellenfelét, bő fél óra alatt négyen is besárgultak.

 A 33. percben már egy kis fantáziát is vitt a támadásába a piros-fehér gárda, így alakulhatott ki helyezt. Haris és Varga kényszerítője után előbbi nem sokkal lőtt a jobb kapufa mellé. A 42. percben Adeniji próbálkozása is mellé ment, majd a félidő hajrájában jött az újabb pofon! Az esztendő szerencsétlenkedése nagydíját is kiérdemelhetné a Loki-védelem, amely többszöri próbálkozás után sem tudott felszabadítani, majd haris nemes egyszerűséggel a tizenhatoson belül lepasszolta Gyurcsónak labdát, aki köszönte szépen, bevágta!

0-2

Kurva gyenge! – fakadt ki keserűségében a B-közép.

A szünetben Herczeg András cserére szánta el magát: Csősz helyett Garba lépett pályára, így összeállt az afrikai csatárduó. A Loki megpróbált iramot diktálni és nyomást gyakorolni a vendégekre, de annyira pontatlanul játszott, hogy akciót gyakran már a félpályánál megszűrte a rivális. A Puskás-kontrák ráadásul állandó veszélyt jelentettek.

A 62. percben egy szép focira emlékeztető jelenetet láttunk: Varga Kevin passzából Szécsi ugrott ki, 16 méterről okosan emelt, de labdája centikkel célt tévesztett. Nem jött a gól, és az idő múlásával a DVSC kezdett beletörődni a vereségbe. Ugyan mentek előre a fiúk, csak szárnyaszegett, hitetlen módon. Jól példázta ezt, hogy Adeniji a 78. percben egy lövésbe sérült bele. Olyan szenvedős foci volt ez, így játszani is kín, de nézni még rosszabb.

A 81. percben mégis összejött a szépítés! Garba bal oldali beadása után Szécsinek még arra is volt ideje az ötösnél, hogy előbb megszelídítse a labdát, majd a bal sarokba gurított.

1-2

Az utolsó percekben a debreceni gárda mindent egy lapra feltéve támadott, de fölényét nem tudta gólra váltani. A Loki-tábort így újabb csapás érte, és a kilátások semmi jót nem ígérnek a következő bajnokira, amelyet a Herczeg-gárda a Vidi otthonában vív.

Labdarúgó NB I., 7. forduló:
DVSC-Puskás Akadémia 1-2 (0-2)
Nagyerdei Stadion, 3250 néző. Vezette: Bognár (Ring, Medovarszki)
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Trujics, 62.) – Varga K., Haris, Csősz (Garba, 46.), Szécsi – Adeniji (Bényei, 93.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff – Sós B. (Kiss T., 70.), Knezevic (Vlasko, 86.), Urblík – Vanecek, Gyurcsó (Spandler, 88.)
Gól: 0-1 Gyurcsó (10.), 0-2 Gyurcsó (42.), 1-2 Szécsi (82.)
Sárga lap: Ferenczi (6.), Tőzsér (31.), Kinyik (32.), Haris (40.), Ulbrík (41.), Nagy Zs. (50.), Varga K. (72.), Vanecek (86.)

 

Galéria

DVSCfelcsút

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.