Az AC Milan boríthatja a debreceni terveket

2019.06.20. 12:30

Az AC Milan boríthatja a debreceni terveket
Roma vagy Torino? Mindegy, legyen ismét telt ház a Nagyerdei Stadionban! (Fotó: Cívishír)

Az AS Roma helyett másik olasz csapat jöhet, ha továbbjut a Loki.

Hirdetés

Az UEFA egyik testülete, amely a klubok pénzügyi kontrollját végzi, már régóta perlekedik a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes AC Milannal. Tavaly decemberben például az UEFA visszatartotta a csapat Európa Liga szerepléséből származó 12 millió eurós bevételét pénzügyi szabálytalanságok miatt.

A Milan új tulajdonosa, az Elliott rendre a Sportdöntőbírósághoz fordul, mondván, hogy katasztrofális gazdasági helyzetet örökölt a Berlusconi-korszak, illetve a kínai éra után és idő kell a pénzügyek rendezésére.

Olasz lapok szerint a vita ma ott tart: az UEFA hajlik arra, hogy időt adjon a Milannak, cserébe azonban elvárja, hogy visszalépjen az Európa-liga küzdelmeitől. Ha ebbe a milánóiak belemennek, akkor a bajnokságban mögöttük végző

AS Roma lesz a főtáblás, az Európa-liga selejtezős hely pedig a kisebbik piemonti gárdát, a Torinót illeti meg.

A DVSC tehát mindenképpen olasz gárdát kap ellenfélül a selejtező második fordulójában, már amennyiben eljut odáig, csak kérdés, hogy rómait vagy torinóit.

A Loki július 11-én és 18-án csap össze az albán Kukesivel, először itthon. A második forduló játéknapjai: július 25. és augusztus elseje. Ezt a párharcot a hajdúságiak idegenben kezdenék, s a visszavágón fogadnák a tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős AS Romát, vagy a hétszeres olasz bajnok Torino FC-t.

 

DVSCEurópa-ligaNagyerderi Stadion

Szóljon hozzá!

Hirdetés