Hirdetés

Hirdetés

Mégsem száll be a fociba a BMW

civishir.hu

2019.05.18. 17:36

Mégsem száll be a fociba a BMW
Szaporodó kérdések a BMW körül (Fotó: BMW Group)

Márciusban még úgy volt, hogy szponzorálják a legnagyobb német klubot, aztán történt valami.

Hirdetés

Hirdetés

Megszakadtak a tárgyalások a BMW és az FC Bayern között, a német autógyártó szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy a BMW nem lesz szponzora a bajor klubnak – írja a német napilapra hivatkozva a Portfolio.hu

Néhány hónapja úgy tűnt, hogy a BMW és az FC Bayern közötti tárgyalások a célegyenesben vannak, magas rangú német politikusok is arról beszéltek, hogy a felek gyakorlatilag megállapodtak. Az egyeztetések befejezése már csak azért is meglepő, mert a felek szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy szívesen együttműködnének egymással, márciusban Uli Hoeness, a Bayern elnöke arról beszélt, hogy megállapodtak a BMW-vel, amely nem csak a futballban, de a kosárlabdában is szponzora lesz a bajor klubnak.

A Bayern jelenlegi főszponzora az Audi, a feleket szerződés köti 2025-ig, a BMW azt szerette volna elérni, hogy már 2025 előtt leváltsa az Audit.

A német autógyártás kilátásai kedvezőtlenek, s ez Magyarországot, illetve Debrecent is érintheti, ahol a BMW gyárberuházásra szerződött tavaly a kormánnyal és az önkormnyzattal. Egyelőre nincs ok a pánikra, nem mutatnak jelek a beruházás elmaradására, más kérdés, hogy az eredeti tervek szerint építi-e ki a termelőkapacitásokat a német óriás a cívisvárosban vagy módosítanak az elképzeléseken.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.