Hirdetés

Hirdetés

Dzsudzsák könnyei: Debrecenből indulva jutott el idáig

2019.03.25. 14:05

Dzsudzsák könnyei: Debrecenből indulva jutott el idáig
Dzsudzsák Balázs (Fotó: m4sport)

Századik válogatott meccse után természetes, ha meghatódik az ember.

Hirdetés

Hirdetés

Dzsudzsák Balázs 100. alkalommal ölthette magára a címeres mezt vasárnap este, és szebb jubileumról nem is álmodhatott: az ő két gólpasszával verte a vb-ezüstérmes Horvátországot a magyar csapat Európa-bajnoki selejtezőn.

Dzsudzsák 2007-ben - még DVSC-játékosként - Görögország ellen mutatkozott be a válogatottban, első gólját - szintén a görögök ellen - egy év múlva, 2008-ban szerezte. Azóta még húsz alkalommal volt eredményes a nemzeti csapatban, nagyszerű balosát sokan megemlegetik, elég, ha csak a bukaresti találatát, vagy a portugáloknak lőtt két góljára gondolunk.

A 2014. október 11-én szerzett bukaresti szabadrúgásgólja azért is örökre emlékezetes, mert azon túl, hogy a magyar válogatott egy pontot elhozott a román fővárosból, 42 év után lőtt gólt Romániában a román válogatott ellen.

A horvátok ellen aratott győzelem, illetve a két gólpassz minden bizonnyal hasonlóan vastagon kerül be a magyar futball nagykönyvébe. Balázs a vasárnap esti nagyszerű győzelem után könnyek közt köszönte meg a szurkolók buzdítását.

 

válogatottDzsudzsák Balázs

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.