Hirdetés

A Balmazújváros kiütötte a Diósgyőrt

Cívishír

2017.08.05. 20:15

A Balmazújváros kiütötte a Diósgyőrt
Horváth mesternek Rácz volt az egyik nyerője (Fotók Ásztai Csaba))

Parádés focival nyert az újonc. A debreceniektől is ilyen teljesítményt várunk vasárnap este!

Hirdetés

Történelmet írt a Balmazújváros szombaton este hazai pályán: a Horváth-legénység szemre is tetszetős, eredményes játékkal győzte le simán a forduló előtt listavezető Diósgyőrt, megszerezve első sikerét a magyar foci legmagasabb osztályában. 

Már az első félidőben érezhető volt a lelátón, hogy a hajdú-bihariakban sokkal nagyobb a becsvágy és az alázat, annak ellenére, hogy ekkor még kiegyenlített volt a játék a mezőnyben. Az újvárosiak azonban a kapura sokkal veszélyesebbnek bizonyultak. A 16. percben például Vajda lőtt fölé ziccerben, egy nagyszerű balmazújvárosi akció végén. A DVTK-nak erre sem volt válasza, mint ahogyan semmire a meccs végéig. A Lipták vezette diósgyőri védelem a 40. percben kapitulált először: pazar hazai akció futott végig a bal szélen, Arabuli remekül centerezett, Varga még „eltörte” a labdát labda, de az újvárosiak szerencséjére Haris Attila elé pattant a labda, aki 14 méterről jobb külsővel kilőtte a bal alsót

1-0!

A balmazújvárosi örömfoci azonban csak szünet után indult be! Az 58. percben előbb Arabuli hagyott ki egy ziccert, kisvártatva azonban már „felrobbant” a Balmaz-aréna! A 61. percben Andrics csinált hülyét a teljes miskolci védelemből, a tizenhatos bal oldalán remek cselekkel játszotta magát tisztára, majd Rados kapust is „elküldte gyufáért”, mesterien lőtte ki a jobb alsót.

2-0!

A diósgyőri társaság ekkor kezdte csipkedni magát, de meddő mezőnyfölénynél többre nem jutott, miközben kapta a megrendítő pofonokat. A hazaiak kontrákból olyan könnyedén mentek át a vendégeken, mint kés a vajon. A levegőben lógott a harmadik balmazújvárosi gól! A 85. percben esett le, amikor Zsiga ugratta ki Ráczot, aki középről elegánsan helyezett a bal alsóba a teljesen kiszolgáltatott Rados mellett.

3-0!

Ezzel még nem volt vége a balmazújvárosi fiesztának! A ráadásban Ismét Rácz ismerte fel a lehetőséget, és kíméletlenül ki is használta! nagy nyugalommal vezetgette a labdát, s miután nem támadták meg, 17 méterről elengedett egy mesteri löketet. Ez is gól!

4-0!

A játék képe alapján  a Balmazújváros még ilyen különbséggel is abszolút megérdemelten nyert! Le a kalappal a Horváth-legénység előtt!

Labdarúgó NB I., 4. forduló:
Balmazújváros-Diósgyőr 4-0 (1-0).
Balmazújváros, 1800 néző, v.: Pintér
GóL: Haris (40.), Andric (61.), Rácz (85., 92.)
Sárga lap: Karan (47.), Tóth B. (86.)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Póti, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris - Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andric (Belényesi, 91.).
Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. - Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.) - Joannidisz (Nono, a szünetben), Szarka, Óvári (Ugrai, a szünetben).

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.