Hirdetés

A szexuális erőszakkal vádolt magyar színész tagad

2019.12.09. 15:35

A szexuális erőszakkal vádolt magyar színész tagad
MIhályi Győző (Fotó: mti)

Szerinte erős politikai, liberális támadás áldozata.

Hirdetés

Megszólalt Mihályi Győző az őt ért szexuális zaklatási vádak kapcsán. Múlt héten adta hírül a HVG, hogy a Katona József Színház után az Újszínház berkein belül is történhetett visszaélés. Egy 2016-os ügy kapcsán a Színházi Dolgozók Szakszervezete Mihályi Győző, az elnökük ellen kezdeményezett vizsgálatot.

Az Index információi szerint a Jászai Mari-díjas színész lefogta az áldozatot és a ruhája alá nyúlt. A HVG forrásai szerint az ügyben csak annyi intézkedés történt, hogy „a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt”.

Az etikai vizsgálat december 9-én zajlott a 2016-os ügy kapcsán A színész azt mondta az ülésen, írja a 24.hu., hogy kérdéseket tettek fel a bejelentéssel kapcsolatban, amelyben szexuális zaklatással vádolják. Elmondása szerint a levelet nem a sértett írta, hanem egy bejelentő, akinek szerinte semmi köze a dologhoz. Mihályi arról is beszélt, hogy maga is elítéli a zaklatást, illetve a levélnek egyetlen mondatát sem ismeri el, tiltakozik, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartja, így jogi lépéseken gondolkodik.

Nagyon erős politikai, liberális támadást érez, úgy véli, harc folyik azért, hogy Dörner György igazgató ne töltse ki mandátumát, és ennek olyan szempontból lett szerinte áldozata, hogy a bejelentő egy ügyelő volt a színházban.

szexuális erőszak

Szóljon hozzá!

Hirdetés