Hirdetés

Az elnök felesége életkorán gúnyolódott a másik államelnök

2019.08.27. 13:00

Az elnök felesége életkorán gúnyolódott a másik államelnök
Emmanuel Macron és a nála 24 évvel idősebb, 66 éves Brigitte

Diplomáciai feszültség van most a két ország között.

Hirdetés

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök élesen elítélte, hogy Jair Bolsonaro brazil államfő a felesége, Brigitte Macron életkorával kapcsolatban kommentelt a Facebookon.

Bolsonaro rendkívül tiszteletlen megjegyzéseket tett a feleségemről

- mondta a francia államfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) biarritzi csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatóján.

A brazil államfő a Facebookon az egyik felhasználó bejegyzésénél tette a szóban forgó megjegyzést. A bejegyzés szerint a két elnök közötti szóbeli vita "valójában" abból ered, hogy Macron "irigy" Bolsonaróra feleségének szépsége és fiatalsága miatt. A felhasználó egymás mellé helyezte Bolsonaro és - a nála 27 évvel fiatalabb - felesége, illetve a francia államfő és - a nála 24 évvel idősebb, 66 éves - Brigitte Macron fényképét.

"Ne alázd már meg. Hahaha" - írta reagálásában a brazil elnök.

A két ország között az elmúlt napokban megnőtt a feszültség, miután a francia államfő Bolsonaro - sokak által megkérdőjelezett - környezetvédelmi politikájának tulajdonította azt, hogy nőtt az amazonasi esőerdőt is sújtó erdőtüzek száma. A brazil elnök csütörtökön úgy fogalmazott: Macron személyes politikai tőkét akart kovácsolni, amikor azt kérte a G7-csúcs résztvevőitől, hogy sürgősen foglalkozzanak az erdőtüzek által okozott "nemzetközi válság" ügyével.

Jair Bolsonaro és a 27 évvel fiatalabb felesége

 

FranciaországEmmanuel Macron

Szóljon hozzá!

Hirdetés