Hirdetés

A Jobbik a vállalkozásoknak ígér

mti.hu

2018.01.02. 12:54

A Jobbik a vállalkozásoknak ígér
A kép illusztráció(pixabay.com)

Kevesebb lesz az adó

Hirdetés

A Jobbik ismételten arra tett ígéretet, hogy kormányra kerülésük esetén kézzel fogható előnyöket kapnak a magyar kis- és középvállalkozások. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, míg a Fidesz az elmúlt években kizárólag a nagy multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat, addig Vona Gábor, a Jobbik elnöke a magyar vállalkozásokkal kíván hasonló együttműködéseket kötni.

A külföldieknek könnyebb

 A magyar gazdaság alapját jelentő vállalkozások megerősítése nélkül ugyanis nem lehet tartósan fenntartható fejlődést biztosítani - fejtette ki, hozzátéve, hatalomra kerülésük esetén a magyar vállalkozások a jelenleginél lényegesen kedvezőbb adóterhelésre számíthatnak.  A Jobbik politikusa ezzel összefüggésben igazságtalannak nevezte, a kormány a multinacionális társaságoknál jobban megadóztatja a magyar vállalkozásokat azzal, hogy utóbbiaknak az osztalék felvétele után is adót kell fizetniük, míg a Magyarországon működő külföldi cégek ezt a terhet elkerülhetik. A valódi lokálpatrióta gazdaságpolitika a Jobbik kormányra kerülésével fog bekövetkezni - jelentette ki.

Visszafizetnék a pénzt

Volner János kérdésre válaszolva elmondta, amennyiben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mégsem büntetné meg pártját, akkor visszafizetnék a bírságra érkezett állampolgári támogatásokat, ugyanakkor nem számítanak a kiszabott szankció megváltoztatására.
További reakcióiban hangsúlyozta, az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel ugyanakkor készek tárgyalni.

Jobbikvállalkozás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.