Debreceni magja van az egyetemista válogatottnak

2017.07.05. 14:25

Debreceni magja van az egyetemista válogatottnak
Berényi Sándor (Fotó: Cívishír)

A mester is DEAC-os.

Hirdetés

A DEAC kosárlabdacsapatának vezetőedzőjével és játékosaival kezdi meg a felkészülést magyar Universiade-válogatott a tajvani világversenyre.

Kihirdette bő, 16 fős keretét Berényi Sándor, a férfi Universiade-válogatott szakvezetője. A DEAC-ot az NB I B megnyerésével az élvonalba vezető, a Debreceni Egyetem csapatával pedig a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda bajnokságot megnyerő szakember irányítja ugyanis a férfiválogatottat idén az egyetemek közötti világversenyen, az Universiadén.

- Ebbe a csapatba más szempontok alapján kellett válogatni a játékosokat, mint például a nemzeti bajnokságra, hiszen maximum 24 éves, hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolókat választhattam. A DEAC-ból két játékos Kósa Tamás és az új igazolásunk, Bognár Kristóf, valamint a Debreceni Egyetem két további hallgatója, a Vasasban játszó Andrássy Géza, illetve a Paksot erősítő Garamvölgyi Ákos is a keret tagja

– sorolta Berényi Sándor.

Az Universiade válogatott stábját további két debreceni kötődésű szakember erősíti: a csapatvezető Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója, valamint Széll Gábor erőnléti edző. Berényi Sándor munkáját segíti még Simándi Árpád edző és Sarkadi-Nagy Ágnes technikai vezető.

A csapat július 24-től három héten át Debrecenben készül a taipei-i világversenyre. Az augusztusi eseményen Szerbiával, Mexikóval, a házigazda Tajvannal, Lettországgal és Koreával csapnak össze a magyarok a csoportban.

Szóljon hozzá!

Hirdetés