Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzött a Debrecen, de kiesett

| 2023. 02. 19. | 20:36:00
Nem erőltette a Loki a horvátok ellen, Kácsor és Costa kellett a győzelemhez.
Győzött a Debrecen, de kiesett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

32-31-re legyőzte a DVSC Schaeffler a horvát Podravka Vegeta együttesét az Európa Liga csoportkörének hatodik fordulójában. A február 19-i mérkőzésen azzal a tudattal lépett pályára a Loki, hogy a Sola és a Nykøbinget jut tovább a csoportból, hiszen utóbbi győzni tudott norvég ellenfelével szemben vasárnap, még a debreceni mérkőzés megkezdése előtt.

A horvátoknak szintén mindegy volt már, azaz nem teljesen: a Podravka a gyenge eredményekre hivatkozva edzőt váltott a közelmúltban, így Antonio Pranjic azért nem engedhette el teljesen a csapata utolsó EL-meccsét.

Gabriel – Costa, Planéta, Vámos P., Füzi-Tóvizi, Kácsor, Petrus felállásban nyitott Szilágyi Zoltán csapata, amelyik, ne feledjük, hat góllal verte ellenfelét a januári kaproncai meccsen. 
Jól indított a Loki, a kivédekezett vendég támadásokat hazai gólok követték, így az első bő öt perc 4-0-t hozott (Kácsor háromszor is betalált).

A lendület a következőkben alábbhagyott, a horvátok pontosabbá váltak, így amikor Bešen kapus milliméterre pontosan indította a szélen Pandzát, egyetlen gólra fogyott az előny (10-9, 17. perc). A telt házas Hódos közönségével nem tehették meg a debreceniek, hogy ne kapcsoljanak rá, így is történt. Bordás küzelmes befordulásával 15-10-re megint meglógott a DVSC (24. perc), Csernyánszki szintén Bordás labdaszerzése után tartotta a csapatok közötti öt gólt. A téttel együtt a harcosság is hiányzott a meccsből, 19-14-el zárult a félidő. 

Több lehetőségüket elkönnyelműsködték Planétáék a szünet utáni percekben, a másik oldalon viszont sorra érkeztek a pontos lövések (22-20, 37. perc). Szilágyi Zoltán jobbnak látta variálni egy kicsit, ezzel párhuzamosan Giegerich váltotta Gabrielt. Planéta ugyan eredményes volt a bal oldalról, de kettőt kapott a Loki, a 40. percben Giegerich hárított ziccert, így nem tudott egygólos különbségre zárkózni a Podravka (23-21). Vámos Petra ugrott be szépen a 43. percben, és dobta el csuklóból a hosszúba, 25-21, a horvát támadásnál Franušic lőtt a debreceni kapuba, miután Szabót kiállították.

Tíz perccel a vége előtt 27-24-et mutatott az eredményjelző; inkább a vendégek akartak, a Loki nem nagyon erőltette, amennyiben nem jött közel a Podravka. Ez a kiengedés az 57. percre megbosszulta magát (30-29); a vége előtt 2 perccel hiába sikerült blokkolni a horvátok lövését, az ismétlésből 30-30-ra változott az eredmény. Bešen követett el butaságot ezután (nem adta vissza a labdát), kiállították, a támadásból pedig Costa 31-30-ra módosított. Fél perc volt hátra, ismét egalizált a Podravka, ám az utolsó szót a brazil Costa mondta ki, a szélső a legvégén megszerezte azt a találatot, amellyel a DVSC gyenge produkcióval, de legalább győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupaszereléstől.

A Loki február 26-án a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin kamatoztathatja a csoportkörös tapasztalatokat.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Jól kezdtünk annak ellenére, hogy komoly lelki erőre volt szükség a csoport másik összecsapásának eredménye miatt. Összességében hullámzó volt a teljesítményünk, nem mindig játszottunk jól, de végül az egygólos győzelmünkkel nyolc pontot szereztünk az Európa Ligában. Erre büszkék lehetünk.
Antonio Pranjic: – Az első tíz perccel egyáltalán nem voltam elégedett, de sikerült új irányt vennünk és izgalmassá tenni végül a mérkőzést. Mostantól ez egy új Podravka, nagyon örülök, hogy rá tudtunk lépni erre az útra.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Génterápiára gyűjtenek egy kisfiúnak.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!