Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Majd az összes büntetőjét kihagyta a Debrecen, de egy precíz német ezt is helyretette 

| 2021. 10. 22. | 21:34:00
Kőkemény védekezéssel verte a Loki a Mosonmagyaróvárt.
Majd az összes büntetőjét kihagyta a Debrecen, de egy precíz német ezt is helyretette 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

28-19-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét a K&H női kézilabda liga október 22-i játéknapján a Hódosban. 

Debreceni szempontból remekül indult a mérkőzés, hiszen a 3. perc végén már 3-0-ra vezetett a Loki a beállóját rendre rossz passzokkal kereső vendégek ellen. Még a 10. perc előtt egyenlített a Mosonmagyaróvár (5-5), amely a gyönge rajt ellenére sem mutatta a félelem jeleit. A hazaiak ugyan el-ellépegettek egy-két góllal, de a finishez érkezve, a 26. percben Tóth Gabriella talpról elengedett, elemi erejű bombájával újra egyenlő (10-10) volt az állás. Az első félidő hőse mégis „debreceni” volt a német Giegerich személyében, a kapuvédő szűk tíz perc alatt nyolc mosonmagyaróvári kísérletből (többnyire ziccerekből) hatot is hárított, így oroszlánrésze volt abban, hogy 12-11-es vezetéssel fordulhattak Hornyákék.

Tóvizi Petra négyszer lőtt kapura, négy gól született belőle

A DVSC hálóőre a második félidőben is kulcsszereplő maradt, hiszen valahogyan ellensúlyozni kellett, hogy a 34. percben a negyedik hetesét is kihagyta a Loki… négyből. Természetesen igazságtalan volna csak Giegerichnek tulajdonítani azt, hogy a debreceniek az időben előre haladva egyre növelni tudták az előnyt. Ami az utolsó tíz perchez érve már hat gól volt, 23-17-re vezettek ekkor már a védekezésüket nagy mértékben stabilizáló cívisvárosiak. Tóvizi Petráék ebből már annyira nem engedtek a lefújásig, hogy a végén kilenc góllal verték a kék-fehéreket. Ez azért ritkán esik meg a tavalyi harmadik „Móvárral”.

Yehzhykavát győtrik, a fehérorosz elsősorban védekezésben nyújtott jó teljesítményt

Összességében kemény, jó játékosokból álló, magabiztos ellenféllel szemben nyújtott a DVSC olyan teljesítményt, amely alapján okkal lehet bízni az eredményes folytatásban.

Ann-Cathrin Giegerich a meccs után magyarul nyilatkozott. – Nagyon örülök a győzelmünknek, ez két fontos pont. Szerintem a második félidei védekezésünk nagyon jó volt! Büszke vagyok a csapatra és boldog vagyok, hogy tudtam segíteni – mondta a hivatalos adatok alapján 58 százalékos védési hatékonyságot bemutató német. A mosonmagyaróvári kolléga, Szemerey Zsófi aláhúzta a meccs utáni sajtótájékoztatón „Anca” kimagasló teljesítményét. Giegerich beállásával a mieink egyre kevésbé mertek távolról lőni, majd közelről is egyre remegősebbeké váltak – mondta.

MESTERMÉRLEG
Gyurka János: – Hatvan percig dominált a Debrecen, mi pedig negyven percig a nyomában voltunk. Azért csak a nyomában, mert főleg a védekezésünk nem működött olyan jól, feszesen, s ez a faultok számában is megmutatkozott. De a támadójátékunk sem volt elég hatékony, a kidolgozott helyzeteinet sem nagyon tudtuk értékesíteni. Fiatal csapatunk van, a második félidőben hiányoztak a távoli lövések, a DVSC tapasztalatban is fölénk nőtt. Nem a végjáték döntött, hanem a helyzetkihasználás. Jobban kell koncentrálni egy ilyen mérkőzésen, ez a hiányosság valamelyest a csapategységünket is megbontotta. Fogunk ennél jobban teljesíteni idegenben.
Szilágyi Zoltán: – Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen kiváló csapatot sikerült magabiztosan megvernünk. Ann-Cathrin Giegerich volt a mérleg nyelve, a meccs egy periódusában bravúrt bravórra halmozott, ennek köszönhetően tudtunk megnyugtató előnyt szerezni. Az első félidőben is lett volna lehetőségünk erre, de akkor egyéni hibák miatt nem sikerült. Annak örülök különösen, hogy mérkőzésről mérkőzésre lépünk előre. Remélem, jó sokáig tartjuk!

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés