Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonöt perc után magára talált a Debrecen

| 2021. 09. 24. | 21:40:00
Meglepte a DVSC-t a Budaörs, de a második félidőben már a piros-fehérek domináltak.
Huszonöt perc után magára talált a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-21-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Moyra-Budaörs Handball együttesét a női K&H Liga szeptember 14-i fordulójában.

Bő negyedóra után 6-5-re vezetett a Loki a félig telt Hódosban a jóval kevesebbre taksált ellenféllel szemben, s a vendégek egyelítését követő hazai időkérés során Szilágyi Zoltán vezetőedző erélyesen kérte számon játékosain a sorra kimaradt helyzeteket. A fejmosás sem hozta meg a kívánt produkciót, pedig a budaörsiek semmi különöset nem csináltak azon kívül, hogy Pálos-Bognár Barbara
irányításával időről időre átverekedték magukat a nem túl acélos debreceni védelmen vagy a balkezes Schneider szomorította el Giegerichet, a Loki német kapuvédőjét. Ezek ellenére meglehetett volna a vezetés. Hogy mégsem, az elsődlegesen annak tudható be, hogy nem nagyon találta az utat a budaörsi kapuhoz a DVSC, ha pedig mégis, akkor kimaradtak a ziccerek; előfordult, hogy három piros-fehér rohamozott, mégis Varjas-Sipeki Flóra, a vendégek kapusa nevethetett az akció végén. 

Korsós Dorina kezdett a bal szélen, hatszor lőtt kapura, négy gólt ért el

Szilágyi Zoltán vezetőedző a B-közép egyre elégedetlenebb reakcióitól kísérve kereste a pénteki mérkőzésen leghatékonyabbnak bizonyuló belső négyesét, mert sem elől, sem hátul nem lehetett elégedett a játékkal. Az első félidő hajrájában a Vámos-Csernyánszki-Planéta-Bordás kvartettnek aztán sikerült előbb egyenlíteni (9-9, 27. perc ), majd kétgólos előnyre szert tenni a szünetre (12-10).

A második félidő ehhez képest szinte gyerekjáték volt. A fordulás után érezhetően hajtotta magát és ellenfelét is a Loki, a cél a hármas különbség elérése volt. A védekezés stabilizálódott, részben a magasabb fokozatba kapcsoló Vámoséknak, részben Csapó Kyrának köszönhetően, aki ezen a napok sokkal többet mutatott Giegerichnél. Az egyébként megfelelő teljesítményt nyújtó Korsós Dorina még hibázott, a halovány Mariana Costa szintén, de a 38. percben a szélsők után  Vámosnak egy értékesített hetessel már sikerült 3 gólra eltávolítania a csapatot a vendégektől (17-14). Ez lélektanilag is vízválasztónak bizonyult. A DVSC önbizalma Csapó saját térfélről szerzett találatával tovább hízott, s bár a kapuvédőnek volt két rossz indítása, végső soron a maga 40 százalékos védési mutatójával fontos szerepet vállalt abban, hogy innentől kezdve folyamatosan nőjön a különbség a két gárda között.

Hornyák Dórának is a második félidő sikerült jobban; itt éppen egy büntetőt értékesít 

A mérkőzés háromnegyedénél a Yezhykava által feladott passzt Planéta lendületből, a levegőből húzta a budaörsi kapuba (22-16, 45. perc). Ekkor már totálisan megváltozott a játék képe, nyomaiban sem volt fellelhető a szívósság és az akarat Buday Dániel csapatánál, nagyon könnyen átjutott rajtuk a DVSC. A végső, kilencgólos különbségből a fiatal balszélső, Vámos Mira 3 találattal vette ki a részét. 

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Tudtam, hogy ellenfelünk szívósan fog küzdeni megpróbálja kihasználni a hibáinkat. A játékunkkal csak bizonyos időszakokban lehettem elégedett, a védekezés nem volt rossz, ha mindenkitől ennyi gólt kapunk elégedett leszek. Sajnos sok lehetőséget rontottunk el, ziccereket hibáztunk, ezért van hiányérzetem.
Buday Dániel: – Meg akartuk mutatni, hogy a múlt heti produkció nem a mi játékunk volt és ezt az első félidőben nagyon szépen megvalósították a lányok. Aztán kritikus helyzetekben ziccereket, hetest hibáztunk, majd a második félidő elejéén nyílt az olló. Összeségében sok pozitívumot láttam, bízom benne, hogy eljönnek majd a mi pillanataink.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Roadpol: több mint 600 ember nem kapcsolt biztonsági övet Hajdú-Biharban
Roadpol: több mint 600 ember nem kapcsolt biztonsági övet Hajdú-Biharban
Voltak olyan motorok, akik nem vettek fel bukósisakot.
Vitézy Dávid is főpolgármester-jelölt
Vitézy Dávid is főpolgármester-jelölt
Közlekedésfejlesztést, parkokat, megfizethető lakásokat ígér. +Videó
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés