Hirdetés

Könnyed debreceni évbúcsúztató

Cívishír

2019.12.29. 19:29

Könnyed debreceni évbúcsúztató
Borgyos Panna sérülés miatt kihagyta az őszt, de immár pályára léphetett (Fotók: Ásztai Csaba)

Tizenkét góllal voltak jobbak a Szombathelynél.

Hirdetés

30-18-ra legyőzte a DVSC Schaeffler a Szombathelyi KKA csapatát a K&H női kézilabda bajnokság december 29-i játéknapján a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Tíz percig tartotta magát az újonc a pályaválasztó otthonában, majd 5-5-től lassan elkezdte leszakítani a vasiakat a Debrecen. A „lassan” nyomatékkal értendő, mert az első félidő derekától a Loki gyakorlatilag a 25. percig emberhátrányban játszott Despotovic és Karnik két-két 2 perces kiállítása miatt. Az első perceket leszámítva védekezésben egyértelműen az ellenfele fölé nőtt a Debrecen, viszont a gólövés megsínylette a sűrű büntetéseket. Tegyük hozzá, a hazaiak nélkülözni kényszerültek legjobbjukat, a kisebb sérüléssel bajlódó Kovács Annát, a jobbátlövő helyén Vámos kezdett, mellette Vantara-Kelemennel, Despotoviccsal, Bulathtal, Tóvizivel, Varsányival, a kapuban Triffával indult harcba a Loki. A tini válogatott Vámosra különösen kihegyezték a taktikát Köstner Vilmosék, a hazai mezőny talán legdinamikusabb játékosa folyamatosan megtalálta a réseket a lassú szombathelyi védelmen és nagyban hozzájárult az eredményességhez.

Mihelyt azonos létszámban támadhatott, a Loki a hibák ellenére gyorsan növelni kezdte a különbséget és 15-11-es vezetéssel mehetett szünetre. 

Bulath Anita kicsit rápihenhetett a törökországi mérkőzésre

A második félidőre Varsányi helyén Arannyal, míg Bulath helyett Karnikkal futottak ki a piros-fehérek, már a január 4-én esedékes törökországi EHF-fellépésre is gondolva. Bár az elején egy-két, a saját kapunk előtt lecsorgó labdánál joggal hiányolhattuk a gyilkos ösztönt (17-14, 36. perc), egy kettős emberölénynek is köszönhetően a 44. percre sikerült 22-14-re megugrani. Ha volt is valakiben kétség, ekkorra minden esetleges kérdőjel helyére pont került. A Szombathely egyre enerváltabban és kedvetlenebbül mozgott, míg a Lokiban mindenki szerephez jutott. A cserék közül támadásban elsősorban Karsten tudott hozzátenni, míg védekezésben Bordás, Tóvizi és Karnik együttesen olyan falat alkotott, amiről a Szombathely egyre-másra visszapattant. Tizenkétgólos győzelem és az idény egyik legsimább meccse lett belőle.

A keménymag a mérkőzés után a DVSC labdarúgócsapatának e napokban lemondott edzőjét, Herczeg Andást is éltette
K&H női kézilabda liga
DVSC Schaeffler – Szombathelyi KKA 30-18 (15-11)
Debrecen, játékvezetők: Őri, Pozdena.
DVSC: Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás 2, Borgyos 2, Bulath 4 (2), Despotovic 2, Karnik 1, Karsten 4 (1), Petrus, Poczetnyik 2, Szabó, Tóvizi, Vámos 3, Vantara-Kelemen 4, Varsányi 5. Edző: Köstner Vilmos.
SZOMBATHELY: Gadányi, Sipeki, Tomasevics, (kapusok), Bandelier, Csire 3, Gorilska 7 (5), Horváth P., 3, Jovetic 1, Mayer, Mayer 2, Pődör 1, Szendrei, Varga, Virág 1. Edző: Marosán György.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: A mérkőzés kezdeti nehézségeit leküzdve magabiztos győzelmet arattunk. Erre a naptári évre minden debreceni játékos és kézilabda szurkoló büszke lehet. Bízom abban, hogy a következő év is hasonlóan sikeres lesz, ehhez kívánok mindenkinek elég erőt, jó egészséget.
Marosán György: Már a bemelegítésnél eldőlt gyakorlatilag minden, betegség miatt leggólerősebb játékosunkra, Biljana Balndelierre nem számíthattam. Fiatal a csapatunk, húsz percig bírtuk ezúttal erővel, ebben fejlődnünk kell!

RaL

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés