Hirdetés

Szolgálunk és szédülünk: városnéző rendőrök, forgalommal szemben

civishir.hu

2018.10.19. 11:49

Szolgálunk és szédülünk: városnéző rendőrök, forgalommal szemben

Debreceni destruktív. +Videó!

Hirdetés

Hirdetés

Átlagos városi sebességgel, azaz különösebb sietség, továbbá megkülönböztető hang- és fényjelzés nélkül közlekedett egy rendőrautó Debrecen belvárosában október 19-én délelőtt. Nem is lenne ebben semmi rendkívüli, ha a biztos urak nem a forgalommal szemben érkeztek volna az egyirányú Széchenyi utcán. Példamutatásból ötös. Nem! Hatos.

A buszsávból várost néző rendőröket egyik kollégánk autójának fedélzeti kamerája rögzíette, és isteni szerencse, hogy csak képet, hangot nem, ugyanis nem túl irodalmi, mondhatni kegyetlenül cifra lett volna a narráció. Mert hát, hogy a fenében lehet úgy számon kérni a közlekedési szabályok betartását bárkin, ha maga a számonkérő is óriási baklövő ezen a téren?

A Széchenyi utca a buszvégállomás irányából a Piac utca felé – majd azon túl a Kossuth utca is – közel egy éve egyirányú, ahogy a Szent Anna-Miklós utca is a másik irányból. Idén januárig a szabályszegőkkel szemben toleráns volt a rendőrség, majd több fórumon figyelmeztettek, hogy most már aztán lejárt a türelmi idő, keményen megbüntetik, aki elbambul: 30-tól 80 ezer forintig terjedhet a bírság, és mit ad Isten, hát nem pont a Piac utcáról Széchenyi utcára való ólálkodást hozták fel példaként?

 

rendőrautóegyirányúsítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.