Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig tudja fokozni a DEAC, és már 3-1-re vezet az Újpest ellen!

| 2022. 03. 06. | 18:11:00
A debreceniek egy győzelemre vannak a továbbjutástól.
Még mindig tudja fokozni a DEAC, és már 3-1-re vezet az Újpest ellen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap is elverte az Újpestet a DEAC a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. A nagyszerű szombati győzelem után is tudta fokozni a debreceni gárda, és a párharc negyedik összecsapásán ismét örömet tudott szerezni a közönségének.

Most is korán kaptuk az első pofont: 15 másodperc után vezetést szerzett az Újpest, hamarabb, mint szombaton, amikor 20 másodperc alatt kerültek előnybe a vendégek. A debreceniek azonban hamar ocsúdtak – mondhatni, hogy erőt merítettek a kezdeti sokkból –, és a végeig „bedarálták” a lilákat. Ezúttal is elemében játszott a szombaton mesterhármast jegyző csapatkapitány, Berta Ákos, aki most „csak” két gólig jutott, de mindenki dicsérhető, hiszen szívvel-lélekkel küzdve kerekedett ismét az Újpest fölé a debreceni legénység, amely immár az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 3-1-re vezet, azaz mindössze egy győzelemre van a továbbjutástól.

A két nagyszerű győzelem két "véráldozatot" is követelt a debreceniektől, hiszen szombaton a cseh Jan Dalecky, vasárnap pedig a kanadai Hugo Turcotte sérült meg, és nagy kérdés, pályára tudnak-e lépni még ebben a szezonban. 

Nélkülük nagyon nehéz lesz, de szerdán akár le is zárhatja a párharcot a DEAC, amikor Újpesten csapnak össsze a csapatok. Amennyiben szépítenek a lilák, úgy pénteken 18.30-tól ismét a debreceniek lesznek a házigazdák.

Mesterszemmel

György József: – Lehet, azért nyertünk ma is ilyen nagy különbséggel, mert az első percben megint gólt kaptunk, a fene tudja. Mindenesetre nagyon bosszús voltam a rossz kezdés miatt, és mondtam az első harmad után az öltözőben, hogy ennél sokkal több kell. Szerencsére megemberelték magukat a fiúk, a második harmadban fordítottunk, a harmadik derekán pedig, az ötödik gólunknál már azt éreztem, hogy az Újpest lélekben feladta. A párharc még nem dőlt el, de a lélektani előny nálunk van. Reményt ad a folytatásra, hogy fizikailag bírtuk a tempót, sőt, a meccsek utolsó felében nyertük meg igazán a meccseket. Dalecky után Turcotte is súlyosabban megsérült, ez érzékeny veszteség.    

Virág Csaba: – Az eredmény nem tűkrözi hűen a játék képét, hiszen azt hiszem, nekünk több komoly helyzetünk volt, mint a Debrecennek. Az döntött, hogy Hetényi Zoltán fanasztikus formában védett, nekünk pedig sokkal többet kellett dolgozni minden lehetőségért, mint a debrecenieknek, akikkel szemben hátul meglehetősen bőkezűek voltunk. Megpróbáljuk összekapni magunkat, és behúzni a következő meccset hazai pályán.   

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Háborúellenes lemezt készített a debreceni zenekar
Csak háború ne legyen... Üzenet Magyarországról! a címe.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
Macska szorult helyzetben – a debreceni tűzoltók segítettek
A Mikszáth Kálmán utcában kellett a létra.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!