Hirdetés

Hirdetés

Harmincadik születésnapra várnak minden debrecenit. Ütős buli lesz!

2019.04.16. 13:30

Harmincadik születésnapra várnak minden debrecenit. Ütős buli lesz!

Nemzedékek csatája: az öregek a fiatalokkal csapnak össze.

Hirdetés

Hirdetés

 

 

Idén ünnepelhetjük a Debreceni Hoki Klub megalakulásának harmincadik évfordulóját. Ebből az alkalomból az egyesület nagyszabású gálamérkőzést szervez:

az Old Stars–Young Stars derbit április 27-én, szombaton 18 órától rendezik meg a Debreceni Jégcsarnokban.

A DHK ifjú titánjainak együttese a juniorcsapatra épül, az Old Stars palettája jóval színesebb, keretük több nemzedéket foglal magába. A 23 játékos között ott lesznek az OB II-es korszak meghatározó egyéniségei, például György József, György István, Máthé Csaba, Molnár Zsolt, Razov Igor, Szokolov Misa és még sokan mások. Ugyancsak népes a közelmúltban edzővé avanzsált játékosok névsora, az egykori ellenfelek közül az Old Stars keretben van Kecskeméti Áron, valamint Debrecen első válogatottja, a jelenleg is aktív Könczei Áron.

Amennyire tudni lehet, az Old Stars játékosai nyugodtan készülődnek a megmérettetésre, a fiatalokban azonban dolgozik a bizonyítási vágy, hogy meglepjék a tanítómestereiket. 

A jó hangulat fontos elemét képezi a közönség, a DHK szeretettel hívja és várja a szurkolókat, hogy buzdítsák a két debreceni csapatot! A részvétel ingyenes!

Múltidéző

A DHK-t (Debreceni Amatőr Hoki Klub  néven) 1989. január 2-án alapította Korcsinszky György és baráti társasága, köztük Ligeti Zoltán, Bakó János és Belházi János. Céljuk az volt, hogy kedvenc sportáguk gyökeret eresszen a cívisvárosban, illetve az akkor már 12 éve működő nagyerdei műjégpálya kapuit a jégkorongozók számára is megnyissák. Korábban - háttérszervezet híján - a hokisoktól elzárták ezt a lehetőséget egy városi tanácsi rendelkezésre hivatkozva.

Ma már a DHK több száz korosztályos játékost felvonultató utánpótlásklub, melynek csapatai a magyar és osztrák közös bajnokságban is az elithez tartoznak.

A DHK az "ősidőkből"

 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.