Hirdetés

Kettő-null oda! Debrecenben egyenlíthet a DEAC a Fradi ellen

2019.03.13. 21:00

Kettő-null oda! Debrecenben egyenlíthet a DEAC a Fradi ellen
A sárga mezes debreceniek több helyzetet kidolgoztak, de sajnos csak kétszer találtak be, ami kevésnek bizonyult (Fotók: Cívishír)

A második találkozó már szoros küzdelmet hozott, de most sem termett babér a debrecenieknek.

Hirdetés

Hirdetés

Nem sok esélyt adtunk a DEAC jégkorongcsapatának, hogy az erőltetett menetben másodjára meg tudja szorongatni a Ferencvárost az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, miután az első találkozón, kedden sima, 7-2-es vereséget szenvedett. Nos, a debreceni fiúk ránk cáfoltak, két és fél harmadon keresztül partiban voltak!

Az első húsz percet egy parádésan kijátszott emberelőnyös akciónak köszönhetően, Kovács Bronson bombájával sikerült egyenlőre hozni (1-1), de a második játékrészben már csak a Fradi talált be, és egyre kevesebb esély jutott a fáradt lábon mozgó debrecenieknek. A meccs azonban nem dőlt el, jégkorongban ugyanis az egygólos előny elenyésző különbség!

A harmadik harmad gyors ferencvárosi góllal indult, de kisvártatva Novotny gyönyörűen lőtte ki középről a jobb felsőt, meccsben tartva a DEAC-ot. Sajnos a harmad derekán egy fradista műesést „megettek” a bírók, hiába reklamált hevesen, az F betűs szót is gyakran használva David Musial, a debreceni vezetőedzője, Izackynak büntetőpadra kellett ülnie. Ezt az előnyt kihasználta a hazai csapat, majd egy percen belül még egyszer betalált, így eldőlt a meccs.

Annyi mindenesetre reménykeltő a hét végi összecsapások előtt, hogy a DEAC remekül küzdött, bízzunk benne, hogy a két nap pihenő és a debreceni levegő csodákra képest. Hetényiék szombaton és vasárnap az „életben maradásért” küzdenek hazai pályán, a hírek szerint tucatnyi jegy vár csak gazdára mindkét találkozóra, így újabb hokiünnepnek nézünk elébe!

Erste Liga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Ferencváros-DEAC 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)
Pestszenterzsébeti jégcsarnok, 400 néző. Vezette: Kincses, Rencz, Árkovics, Muzsik.
FTC: Arany – Perrier 1 (2), Jászai, Walls 1, Nagy G. 1 (1), Pavuk (3) – Sarcia, Hegyi, Tóth A. 1, Switzer (1), Tóth R. – Kärmeniemi, Rantanen, Roczanov 1, Tóth G., Simon (1) – Boros, Pozsár, Dósa, Rafaj, Hardi. Edző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi Z.  – Kovács B. 1, Vuorijärvi, Izacky (2), Kozma (1), Novotny 1 – Hetényi P., Markov, Berta, Kulesov (1), Németh – Antal, Behal, Hári, Molnár, Silló – Márton, Salló, Vincze. Edző: David Musial.
Kiállítások: 14, illetve 8 perc.
Kapura lövések:  51, illetve 30.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Ferencváros javára.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.