Hirdetés

Hirdetés

Közel egyharmadnyi emberelőny sem volt elég a Debrecennek

civishir.hu

2019.02.26. 20:19

Közel egyharmadnyi emberelőny sem volt elég a Debrecennek
Fotó: Cívishír

Hazai vereséggel kezdte a rájátszást a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Sejtettük, hogy a rájátszás más kávéház, és konok magyarok állnak a debreceniek útjában. Hiába előzte meg fölényesen az alapszakaszban a DEAC a Gyergyószentmiklóst, a jégkorong Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén fejet kellett hajtani a székelyföldi alakulat előtt.

A találkozó végig rendkívül kiegyenlített játékot hozott, de talán azért, mert a debreceniekben ezúttal csak a lendület és a küzdeni akarás volt meg, hiányzott a kreativitás. Ennek a számlájára írható a rengeteg kihagyott emberelőny. Nem úgy ment a korong, ahogy azt a középszakasz hazai mérkőzésén megszokhattuk, amikor a DEAC minden ellenfelét legyőzte a felsőházban. Az alsóházból érkező gyergyószentmiklósiak stílusa nem ízlett a debrecenieknek, akik így sem álltak messze a győzelemtől, de a sors a végén lesújtott rájuk.

Alig 12 másodperccel a vége előtt, amikor már lélekben felkészültünk a ráadásra, egy gyergyói kontra eredményesnek bizonyult. Nem csak a debreceni játékosokat, hanem a közönséget is sokként érte ez.

Semmi nincs veszve, a négy győzelemig tartó párharcnak messze még a vége, igaz, ezennel már a székely gárda élvezi a pályaelőnyt, és a továbbjutáshoz a DEAC-nak mindenképpen szüksége van idegenbeli győzelemre. Egy nap múlva máris lehet egyenlíteni, a párharc második összecsapását ugyanis szerdán este 18 órától játsszák a Derék utcai jégcsarnokban.

Erste Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
DEAC-Gyergyói HK 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Rencz, Haszonits, Muzsik, Vincze.
DEAC: Hetényi Z. – Kovács B., Vuorijärvi - Markov, Hetényi P. - Antal A., Behal – Izacky, Novotny, Turcotte – Német A., Berta 1, Salló B. – Silló, Hári N., Molnár D. Edző: David Musial.
Gyergyószentmiklós: GORJACSEVSZKIH - Jezsov, Kozma Z. – Góga, Orbán Sz. – Bobcek, Nagy Cs. – CONSTANTIN 2, Csergő (1), Pesztunov (1) – Karpusz, Sára, Vorobjev – Benedek, Daradics, Péter Z. (1) – Ferencz, Ivácson Barabás, Elekes Darabont. Edző: Mikael Tisell.
Kiállítások: 8, illetve 18 perc.
Kapura lövések: 32:39
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0, a Gyergyószentmiklós javára.

Mesterszemmel

David Musial: - Ennyi emberelőnyös helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Egyelőre fogalmam sincs, mi történt a csapattal, miért játszott több meghatározó játékosom is mélyen a tudása alatt. Most nincs idő az elemzésre, hiszen holnap újabb meccs következik, remélem, egy másik arcát mutatja a társaság.

Mikael Tisell: - Nagyon kemény, kiegyenlített mérkőzést játszottunk, mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, hiszen hatvan percig mindent beleadtak a fiúk. Ezúttal mellénk pártolt a szerencse a végén, de talán nem érdemtelenül, hiszen az a csapat, amelyik kivédekezik tíz perc emberhátrányt a harmadik harmadban, annak jár egy kis segítség az égiektől. Holnap is hasonlóan szoros küzdelemre számítok.  

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.