Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal edzőt kaptak a debreceniek

| 2018. 05. 16. | 11:57:00
Bemutatták a DEAC hokicsapatának trénerét.
Fiatal edzőt kaptak a debreceniek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 16-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a Nagyerdei Stadionban a DEAC felnőtt jégkorongozóinak edzőjét. David Musial 42 éves, német-cseh kettős állampogár – a csehországi Opavában született, sportoló karrierje azonban Németországban indult: szélsőként a német liga több csapatát is erősítette: játszott az Adler Mannheim, az Iserlohn Roosters, a Grizzy Adams Wolfsburg és a Krefeld Pinguine DEL alakulatánál – ez utóbbival bajnokságot is nyert. Szlovákiában az Olomuc és Zlín, majd az Opava játékosa volt.

[Beillesztett cikk: Feltámasztják a debreceni hokit]

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta, a szakosztályvezetés hónapok óta dolgozik azon, hogy a csapat ősszel elindulhasson az ERSTE Ligában, amihez végre megtalálták azt az edzőt, aki a saját filozófiáját össze tudja egyeztetni az egyetemével.

Vállalható csapatot szeretnének

Fodor András szakosztályvezető úgy fogalmazott, a szűk szakmai közvélemény már ismeri David Musialt, akire azért esett a választásuk, mert egyrészt sokat tud a szakmáról, másrészt tapasztalatait a hazainál magasabb jégkorongkultúrában szerezte, ami alapvetése lehet a friss, fiatal, dimanimus egyetemi báziusú csapat működésének. Kiderült az is, a játékoskeretet csak pünkösd után hozzák nyilvánosságra, annyit azonban Fodor András elárult: minden tekintetben készen állnak a szezonra. 

A szerződés ünnepélyes aláírását követően David Musial kiemelte, fontosnak tartja a Debreceni Egyetemmel való együttműködést; bár tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű dolga, minden erejével azon fog dolgozni, hogy inkább lassan, de biztosan sikerre vigye a csapatot. Musial feltételként ehhez két dolgot húzott alá: a büdzsét és az időfaktort, hiszen – mint mondta – egy jó csapatnál idő is kell az összeszokáshoz. A debreceni körülmények kapcsán a tudatost tervezést méltatta, továbbá türelmet kért, hogy bizonyítani tudjon.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője is üdvözölte az új trénert, és örömének adott hangot arra vonatkozóan, hogy a negyedik első osztályú szakosztályt üzemeltethetik a jégkorong révén. Elmondása szerint próbálják a hokiklubnál is megvalósítani azt a szemléletet, ami a DEAC szakosztályait jellemzi.

Kinőtték a jégcsarnokot

A célkitűzésekre vonatkozó újságírói kérdésre Fodor András elmondta nem ismerik pontosan, hogy az ERSTE ligába jövőre milyen csapatok versenyeznek. Mint hokiberkekben az ismert, a MAC Budapest és a DVTK a szlovák ligában tervez indulni, míg a Gyergyószentmiklós és a Vasas előzetesen jelezte szándékát, hogy érdekli őket a magyar bázisú bajnokság, ezért egyelőre

"képlékeny a célpont, amire lövünk"

- így Fodor. A játékoskeret véglelges kialakítása után lehet konkrét célokról beszélni, de az előző évek tapasztalataiból kiindulva, a rájátszás elérése elvárás lehet, fogalmazott. Fodor szerint fontos, hogy debreceni gyökere legyen a felnőtt csapatnak, hosszútávon ez elengedhetetlen, hogy a debreceni közönség is magáénak érezze azt.

Bács Zoltán szerint a DEAC-ban nem a sportszakmai elvárások az elsődlegesek. Szerinte fontos, hogy az egyetemi szakosztályok körül olyan közösség és milliő alakuljon ki, amelyik vállalható, szerethető. Elmondása szerint lépésről lépésre kívánnak haladni a hoki esetében is.

Kérdésünkre Bács Zoltán úgy válaszolt, azon vannak, hogy a Derék utcai jégcsarnokban hamarosan visszaköszönjön a DEAC arculata, mert bár a csapat a Debreceni Sportcentrum infrastruktúrájában készül és játszik, az egyetem elvárása, hogy az egyetemi klub színeivel itt is találkozzanak a szurkolók. 

Fodor András  elmondása szerint a jégkoronszövetség központi  törekvése, hogy az ERSTE ligában induló csapatok otthonait közönségbarátivá tegyék, ennek jelei már a következő szezonban tapasztalhatóak lesznek Debrecenben is. A sportinfrastruktúra rövid távú fejlesztései szándékai között a HD minőségű televíziós közvetítésekhez szükséges fényforrások kiépítése szerepel, majd az öltözői kapacitás növelése, ami megkönnyítené a teljes utánpótlásbázis mindennapjait, de új edzői szobák kialakítása is tervben van – mindehhez a TAO-pályázatot április végén már benyújtották.

Szenvedéllyel kell játszani a hokit

Musial edzői pályája 2010-ben indult Németországban, azt követően a cseh harmadosztályban dolgozott, a legutóbbi szezonban pedig a Dunaújvárosi Acélbikák szakmai munkáját segítette. A szakember korábban Németországban pszichológiát tanult, és folyamatban van a cseh jégkorongedzői A-licencének megszerzése.

Filozófiája szerint annyi szenvedéllyel kell játszani a hokit, amennyit a bírók még elviselnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.