Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb debreceni utca kap aszfaltburkolatot

| 2023. 09. 27 | 19:25:00
Jövő nyárra készül el a beruházás.
Újabb debreceni utca kap aszfaltburkolatot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött az útépítés a debreceni Bezerédj utcán. A beruházás részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen szeptember 27-én.

Amint azt Papp László elöljáróban elmondta, Debrecen önkormányzata évek óta dolgozik a város közlekedési rendszerének fejlesztésén. 2016-2017-től kezdődően tart ez az intenzív folyamat a jelentős közlekedési csomópontok átépítésével, a nyugati kiskörút kiépítésével, a nagy kapacitású utak felújításával.  Ebben az évben három ütem valósulhat meg a jövő évivel együtt összesen hat ütemesre tervezett, nagyon jelentős útrekonstrukciós, illetve útépítési programból.

Ebben az évben kifejezetten olyan területek vannak a fókuszban, amelyek egyrészt továbbra is nagy forgalmat bonyolítanak le, valamint amelyek komoly lakossági igényeket tudnak kiszolgálni.

Ez utóbbiak körébe tartozik a Bezerédj utca is. Az itteni útépítés egyik kulcskérdése a szükséges útszélesség kialakításának a kérdése volt. Barcsa Lajos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője közreműködésével sikerült megállapodni az itteni ingatlantulajdonosokkal arról, hogy az út megfelelő szélességű kialakításához szükséges területet telkeikből átadják az önkormányzatnak, s így elkezdődhetett a munka.

A folyamat első szakaszában a közművek elhelyezkedésének feltérképezése, s bizonyos régészeti munkálatok történnek, ugyanis régészeti lelőhelyként is nyilvántartott ez az utca.

A Bezerédj utca érintett szakaszának esetében komplex fejlesztésről van szó, hiszen a beruházás részeként kerítések átépítésére, ivóvízvezeték-rekonstrukcióra, a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére, a hírközlési hálózat védelembe helyezésére, a gázbekötő vezetékek, az elektromos hálózat tartóoszlopainak és a közművilágítási hálózatnak az átépítésére is sor kerül, s mindezt követően zajlik majd maga az útépítés. Mindezen tennivalók is jelzik, hogy a 4 méter szélességben aszfaltozott, útpadkával ellátott, összesen közel 440 méter hosszú útszakasz – amely a Bezerédj utca teljes hosszának több mint a fele – megépítése a járulékos költségekkel együtt 250 millió forintba kerül majd, amit teljes egészében az önkormányzat finanszíroz.

Amint azt Papp László elmondta, a most indult munkálatok 2024 májusának végére fejeződnek be, és azt követően ebben a nagyon különleges, nagyon szép kertvárosi övezetben is egy a városhoz méltó infrastruktúra szolgálja majd az itt élők érdekeit.

Barcsa Lajos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője arról ejtett szót, hogy éveket vett igénybe ennek a fejlesztésnek az előkészítése. Ennek jelentős mértékben volt része az, hogy el kellett nyerni a lakók együttműködését – s ez közel 100 százalékban sikerült is – ahhoz, hogy az útépítéshez szükséges megfelelő szélességet biztosítani lehessen. A szükséges területek ingyenes átadása fejében az útépítéssel és az ahhoz kapcsolódó, már említett beruházásokkal az utca lakói ingatlanaik értékének növekedését kapják cserébe.

Kapcsolódó hírek
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
A debreceni vonalat is érinti a MÁV új menetrendje
December 10-én lép életbe a változás.
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Indulnak a debreceni fényvillamosok!
Egészen vízkeresztig lehet bennünk gyönyörködni, és rajtuk utazni.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Most már tényleg itt a Tisza vize Debrecenben!
Most már tényleg itt a Tisza vize Debrecenben!
Elkészült a Civaqua projektje.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés