Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Regi, a fasza gyerek

| 2011. 07. 27. | 12:23:29
Az amerikai Jackass sorozat ihlette azt a fiatalembert, aki nemrég egy felüljáróról ráugrott egy BKV-buszra a fővárosban. Ám az önjelölt kaszkadőrnek nem ez volt az egyetlen, és nem is a legveszélyesebb akciója. Mit lehet tenni ellene? Nem sokat. Az emberi hülyeséget nem lehet betiltani…
Regi, a fasza gyerek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rongálás miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nemrégiben a Budaörsi úton egy felüljáróról autóbuszra ugró fiatalember ellen. Amint arról a híradások meglehetős terjedelemben beszámoltak, egy magát Reginek nevező huszonhét éves budapesti férfi akciófilmek által ihletett jelenetet ismételt meg: a legnagyobb délutáni csúcsforgalomban egy hídról ráugrott egy utasokkal tömött 139-es autóbuszra, miközben az a forgalom ritmusában haladt. Az önjelölt kaszkadőrnek nem esett baja – az autóbusz ezek szerint nem volt ilyen szerencsés.

Mindezt videóra is vették, amit szinte azonnal fel is tettek a legnagyobb videómegosztó portálra, a többi, hasonlóan idióta és legalább ennyire veszélyes film mellé. „Regi” a Fasza gyerek vok 3 című, alant végigélvezhető videójában elmondja, hogy ezt az akcióját az idén júniusban, autóbalesetben elhunyt Ryan Dunn emlékének ajánlja.

Ki ez a Ryan Dunn?

A fickóról annyit kell tudni, hogy az ezredforduló táján egyike volt az MTV-n sugárzott Jackass című sorozat alapítóinak. Ebben a szériában általában ijesztően fiatal fajtársaink életveszélyes, önmaguk sérülésével járó vagy egyszerűen csak tökéletesen elmebeteg produkciókat hajtanak végre: babakocsiban száguldanak le a hegyoldalon a fák közé, felgyújtják magukat, megpróbálnak átugrani egy mozgó autót (általában sikertelenül, és épp ez a poén!), meztelen fenékkel beülnek a kaktuszbokorba, csalánnal vagy mérges szömörcével verik a pucér testüket stb. Maga Ryan Dunn jelesül azzal várt híressé, hogy játékautókat dugott fel önnön végbelébe.

Reá emlékezik Regi.

Regi azonban egyáltalán nem csak a buszra ugrós akciójáról híres. Legutóbb azt az elmés tréfát eszelte ki, hogy lecövekel a vasúti sínek közé, és csak az utolsó pillanatban ugrik el az érkező vonat elől. Ebből aztán egyfajta épületes versenyt is rendeztek a hasonlóan magas szellemű haverjai körében: az győz, aki tovább bírja, és a legkésőbb ugrik le a sínről. Regi egy – ugyancsak a netre feltöltött videójában – rettentő haragra gerjed egy mozdonyvezetővel szemben, aki elrontotta a tréfát: pár méterre előtte sikerült megállítania a szerelvényt. Rohadt poéngyilkos!

A mi kis „ryandunn”-unkat megihlető Jackass műsorát 2002-ben levették a zenei csatorna műsoráról, habár időközben több mozifilmet is készítettek a leglátványosabb jelenetekből. Az eredeti alkotóhármasból egy halott, és voltak halálos és súlyos sérülésekkel járó balesetek a követők között is. Úgy tűnik, jó évtizedes késéssel hozzánk is megérkezett ez az őrület, aminek remek propagandát biztosít Regi, s nem kevésbé a hülyeségeiről részletesen beszámoló sajtó.

Mint például ez az írás itt…

Mit lehet tenni a „seggfejkedés” terjedése ellen? Kell-e egyáltalán tenni valamit? Egyáltalán nem bizonyos. Az emberi hülyeséget nem lehet betiltani. Addig pedig, amíg ezek a mazochista és vélhetően exhibicionista adrenalinfüggők csak maguknak ártanak, nem is kell tenni semmit. Inkább örüljünk annak, hogy a tökön rúgásos produkciók révén kiiktatják a saját genetikai örökségüket az ember evolúciójából…

Horváth Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés