Recept: sült tea, ahogy Boros Vali készíti

Hosszú, hűvös estéken jólesik egy csésze tea. Hát még, ha a sajátunkból fogyaszthatunk. Az ország legismertebb háziasszonya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kékcsén élő Boros Vali most egy különleges ital receptjét hozta a Cívishír olvasóinak. Ez pedig: a sült tea.
Hozzávalók az első adaghoz
25 szem szilva
4 alma
egy bő marék szeder
egy bő marék málna
Elkészítése:
Mindet apró kockákra vágtam, leszórtam kevés cukorral - a gyümölcsök elég édesek - egy egész citrom levet is belecsavartam. Ekkor beraktam a sütőbe és 170 fokon 40 percet sütöttem. Az utolsó 5 percben tettem hozzá friss mentaleveleket.
Sterilizált üvegekbe raktam, lezártam, és fejreállítottam őket, így a meleg alaposan behúzza a tetőt.
Hozzávalók a második adaghoz:
2 banán
3 alma
6 mandarin
3 szelet sütőtök
1 citrom
Elkészítése:
Itt is mindent apró kockára vágok, és a fenti módon elkészítem, ebbe nem menta került hanem citromfű. A továbbiakban ugyanúgy járok el mint az elsőnél.
Felhasználás: ízlés szerint 1-2 teáskanál sült teát csészébe teszek, majd leforrázom. Leszűrni nem szükséges, hiszen nemcsak a tea, a gyümölcs is fogyasztható.

















