Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pokoli izgalmak után nagy debreceni győzelmet ünnepeltünk!

| 2011. 10. 22. | 20:47:36
Debrecen – Nem sikerült zsinórban negyedszer is legyőznie a Szegednek a Debrecent férfi kosárlabdában! Az utolsó negyedben Turunen tanítványai bírták jobban fejben és szusszal.
Pokoli izgalmak után nagy debreceni győzelmet ünnepeltünk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingram volt elemében az első negyedben, elsősorban neki köszönhetően tartotta a lépést Factum, de csak egy darabig. A Szegednél Ivosev volt tarthatatlan, egymás után szórta a triplákat, és a negyed végére nyolcpontosra tornázta fel a vendégek előnyét. A második játékrészben nagy elánnal próbált zárkózni a debreceni gárda, ami hat perc elteltével sikerült is (38–38). Sőt! A nagy szünetig még előnyt is kicsikartak a fiúk.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ingram továbbra is vezér volt, a másik oldalon pedig továbbra is Ivosev vállalt mindent, és szinte mindent be is dobott. Ádáz küzdelemben ezt a negyedet elbukta a Turunen-gárda, de összesítésben csak mínusz kettő volt a hátránya, tehát a negyedik játékrész volt hivatott dönteni a győztes kilétéről.

Kaluha triplájával rögtön visszavette az előnyt a Factum, majd Tóth büntetőivel és egy triplájával tovább nőtt a hazai előny (36. perc: 79–73). A szegediek keze megremegett, nagy esély előtt álltak a debreceniek. A vendégek nyilván nem adták fel, így fokozódtak az izgalmak. Egy perccel a vége előtt három pontra jött fel a Szeged (39. perc: 83–80) – természetesen Ivosev révén –, tehát még ekkor is nyílt csatát láttunk. Tóth a legjobbkor szórt egy triplát, majd Takács is betalált, de még nem volt vége! A Szeged a sírból jött vissza, s másodpercekkel a vége előtt feljött egy pontra! Lerágtuk a körmünket, de megérte, mert a büntetősdiből a Factum jött ki jobban, és 94–91-re nyerni tudott.

Ez a siker azt jelenti, hogy a Szegednek zsinórban negyedszer nem sikerült nyerni a Factum ellen, s megvan a debreceniek első győzelme a bajnokságban.

Kosárlabda OB I., alapszakasz:
Factum Sport Debrecen - Naturtex-SZTE Szedeák 94-91 (21-29, 32-20, 16-22, 25-20)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Cziffra, Bognár, Jakab
Factum: INGRAM 32/12, BOROS 7/6, KOVÁCS I. 9/9, SZABÓ M. 10, IZZO 6. Csere: Kaluha 5/3, Mondzinger 2, TAKÁCS D. 15, TÓTH G. 8/6. Vezetőedző: Mika Turunen.
Szeged: Drahos 11/9, Kiss Zs. 13/9, IVOSEV 37/12, Tanács A. 7/3, DUKICS 17. Csere: Vida 2, Molnár M., Csorvási L. 4. Vezetőedző: Fodor Péter.
Mika Turunen: - Nagyon fontos sikert arattunk. A csapat győzelme volt, amiben sokat segített, hogy hasznosan videóztunk előtte, az edzésmunkánk is visszaköszönt a meccsen. Volt néhány buta hibánk, ám minden játékosom küzdött a találkozó minden pillanatában. Holnaptól a Szolnok ellen készülünk.
Fodor Péter: - Hiába futottunk jó első negyedet, a másodikban rosszul védekeztünk, s a Debrecen dobott 32 pontot, ami nagyon sok. Ezzel vissza is fordult a meccs. A nagyszünetben megbeszéltek hasznosnak bizonyultak, mert jól kezdtük a harmadik negyedet, de mindig volt valami buta hibánk, ami megbosszulta magát. A különbség az volt a két gárda között ma, hogy a Factumnál a játékosok hozták amit tudnak, sőt, volt néhány plusz is emellé, s éltek a lehetőségeikkel, mi azonban nem. A kezünkben volt a hosszabbítás, de azt is elrontottuk. Sajnálom, hogy így alakult, de a hazaiak összességében megérdemelten nyertek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Segíteni indult, belefulladt a Balatonba
Megvan a szezon első áldozata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.