Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pedagógusnap: jutalmakat adtak át Debrecenben

Cívishír | 2024. 05. 31. | 14:44:48
A város stratégiai ágazatként tekint ma is az iskoláira - mondta Papp László.
Pedagógusnap: jutalmakat adtak át Debrecenben
A pedagógusait köszöntötte a Debreceni tankerületi Központ (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kató Kincső, az Epreskerti iskola negyedikese szavalatával nyitotta meg a Debreceni Tankerületi Központ a pedagógusnapi ünnepségét, amellyel a diák a gyermekek jövőjének formálásában nap mint nap végzett tevékenységükért háláját és elismerését fejezte ki az iskolák dolgozóinak.  

A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneművészeti Alapfokú Művészeti Iskolában május 31-én megtartott ünnepi eseményen Türk László tankerületi vezető és Papp László polgármester köszöntötte a pedagógusokat, majd átadták a Nemzedékek Jövője Díjakat, valamint a Miniszteri Elismerő Okleveleket és a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket.

Tartalmas időszak van mögöttünk. Pedagógusnak lenni ma igazán különleges küldetés, továbbá felelősség és hivatás. Iskolára és oktatásra az internet világában is szükség van, mert az iskolában van valami, amit nem lehet megkapni az interneten. A pedagógust, akitől más tanulni, akitől a tényeken kívül mást is lehet tanulni 

– fogalmazott köszöntőjében Türk László. 

A tankerületi központ vezetője hangsúlyozta, hogy a pedagógusok egy életen át tanulnak, a tananyagon kívül ismerniük kell a gyerekeket, valamint az osztályt, ahová nap mint nap belépnek, és tudniuk kell, hogyan lehet átadni az ismereteket. – Büszke ember, büszke pedagógus, büszke kolléga is vagyok – folytatta a jelenlévő iskolavezetőkhöz fordulva. – Annyira büszke, mint amennyire ti vagytok a saját pedagógusaitokra. Ez a nap lehetőség is arra, hogy megálljunk egy pillanatra és megkérdezzük, miért is választottuk ezt a pályát. Vannak itt utolsó évüket töltő pedagógusok is, és hiszem, hogy a pedagógus hivatás egy életen át tart. Aki nyugdíjba vonult, azoknak a kollégák sosem engedik el a kezüket – mondta. 

Türk László kitért arra, hogy ez a pedagógusnap különleges, mert díjakat adnak át. Ezeket az elismeréseket a díjazottak maguknak köszönjék, a mögött több évtizedes munka áll, a köszönetet pedig a Debreceni Tankerületi Központ fejezi ki. Munkájukról elmondta: a pedagógusok szolgálják a történelmi hagyományt, az oktatás egyben élmény is és felelősség is, mindez pedig kihat a cívisváros fejlődésére. Egy jó pedagógus nemcsak tanítja, hanem inspirálja is tanítványait az életre.

Papp László első mondatai ugyancsak a pedagógusok iránti tiszteletről, munkájukra nézve pedig a köszönetről szóltak. 

A város stratégiai ágazatként tekintett és tekint ma is az iskoláira, pedagógusaira, az oktatásra. A jövő szempontjából a legfontosabb feltétel az oktatás minősége, hogy a fiatalok olyan tudással, képeségekkel felvértezve kerüljenek ki az iskolából, hogy sikerrel nézhessenek szembe a kihívásokkal. Az pedig különösen fontos, hogy ezt Debrecenben tehessék meg. A gazdaságfejlesztés kéz a kézben jár az oktatással. Debrecen a munkaerőpiaci versenyt az iskolapiaci versenyben már megnyerte. Az oktatás együtt növekszik a várossal, a gazdasággal. A vidéki városok közül ma Debrecennek van a legnagyobb, legszínesebb oktatási rendszere 

– hangsúlyozta a polgármester, aki beszélt arról is, hogy az elmúlt években mintegy 50 oktatási intézményi felújítás történt meg a városban. 

A modern eszközök biztosítása mellett azonban szükség van a pedagógusokra, akik munkájukra hivatásként tekintenek. – Példaképek, és vállalják a jövőt formáló felelősséget. Munkájukkal tudást, értéket, erkölcsöt adnak át. A változó körülmények között is biztosítják a minőségi oktatást, szolgálják a város és a nemzet érdekeit. Debrecen elkötelezett az iránt, hogy támogassa az oktatást, mert abban minden forint megtérül – mondta Papp László.

Az ünnepi esemény végén elismeréseket adott Papp László és Türk László.

A Debreceni Tankerületi Központ Nemzedékek Jövőjéért Díját kapott: Borbélyné dr. Bacsó Viktória (Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum főigazgató-helyettese), Sebestyén Mária Róza (Ibolya utcai Általános Iskola tanító, magyar szakos tanára), Karácsony Andorné (Hallássérültek egységes Gyógypedagógiai Módszertan Intézménye, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiumának tanító, magyartanár szakos tanára) és Balogh Sándorné (Debreceni Tankerületi Központ titkársági referense)

Miniszteri Elismerő Oklevelet vett át: Petőné Horváth Mária Magdolna (Fazekas Mihály Általános Iskola igazgatója) és Bársonyné Nyalka Ilona (Vénkerti Általános Iskola angol-orosz szakos tanára).

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott: Bagoly Béla Gézáné (Ábrányi Emil Általános Iskola történelem és népművelés szakos pedagógusa), Dr. Barcsa Lajosné (Epreskerti Általános Iskola tanító, könyvtár-informatika szakos pedagógusa), Bekő Éva Andrea (Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanító, könyvtár szakos pedagógusa), Gődény Edit (Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium gyógypedagógusa), Dr. Kótiné Varga Mária (Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója), Szegediné Timári Katalin (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója), Varga Mihályné (Lilla Téri Általános Iskola tanítója) és Vincze Teréz (Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola főigazgató-helyettese, angol szakos tanára)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
36 Celsius-fok és szaharai por vár ránk
36 Celsius-fok és szaharai por vár ránk
Elszórtan záporok előfordulhatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Nyomásesés és átmeneti vízhiány Sámsonkertben és Martinkán
Nyomásesés és átmeneti vízhiány Sámsonkertben és Martinkán
Kérik, 17 és 22 óra között ne locsoljanak, ne töltsenek medencét és ne mossanak autót.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
A stratégiai együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.
Fellendülőben a használtautó-piac
Az idős, olcsó járműveket keresik.
Nyári diákmunka: a szabály, az szabály
Hasznos információkat közölt az adóhatóság.
Megoldódhat a belvízprobléma Kabán
Felújítanák a csapadékvíz-elvezetőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.
Hungarospa: indul a főszezon!
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!