Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pálma étterem csapata elismeri a hibákat, és megmagyarázza

| 2024. 06. 16. | 10:16:29
Május 14-én délben az ebédre érkező vendégek mellett egy héttagú Nébih-csapat is betoppant.
A Pálma étterem csapata elismeri a hibákat, és megmagyarázza
A Pálma étterem a Simonyi úton (Fotó: Pálma Restaurant Bar Grill/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni étterem ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, a jogsértések miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Az érintett vállalkozás tevékenységét május 14-től május 27-ig függesztették fel. Az étterem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét; az eljárás, valamint a bírság kiszabása folyamatban van - közölte a hivatal.

Kosz, rágcsálók nyomai a földön: bezárattak egy nagyerdei éttermet
Súlyos hiányosságokat tárt fel a Nébih ellenőrzése.

A Pálma étterem csapata a közösségi portálon megosztott bejegyzésben sérelmezi, hogy az ő álláspontjukat sehol nem közölték, a közleményük sehol nem jelent meg.

Bár a NÉBIH május 28-tól engedélyezte az újranyitást, a sokkhatás azonban nagyon lassan múlik

- írják, majd kinyilvánítják, hogy a Pálma a debreceni vendéglátás egyik bástyája, ezért szerintük sorsszerű volt, hogy május 24-én őket "dobta ki a gép". Felelevenítik, hogy május 14-én délben az ebédre érkező vendégek mellett egy héttagú Nébih-csapat is betoppant, amely este nyolcig dolgozott a szabálytalanságok megállapításán.

Hibáztunk? Igen.
Hibáztunk, mert egy két éve használaton kívüli alagsori helyiségekben úgy tároltuk egy korábban üzemeltetett büfének berendezéseit és eszközeit, hogy a helyiség bejáratára a „Pizza Konyha” feliratot nem cseréltük le "használaton kívüli helyiség" feliratra. Így az rögtön konyhának minősült. A fotók nagy része ebben az alagsorban készültek.

Hibáztunk, amikor megengedtük, hogy egy hivatalosan, engedéllyel kilőtt vad több tételben bezacskózott húsát elhelyezzük az egyik nagy kapacitású hűtőnkben, hogy egy szívességet gyakorolva, később a húst a hentesünk feldolgozza. (soha többé ne kérjen senki ilyen szívességet) Amúgy vadhús most nem szerepel az étlapunkon.

Hibáztunk, mert a használatban lévő eszközök zsírtalanítása délben még nem volt kész. Miért? Mert a főzés reggel 7 órakor elkezdődik és estig tart, így érthető módon az eszközök takarítására a műszak végén kerül sor, ahogy például egy családi otthonban is.

- olvasható a pálmások közleményében. Végül elnézést kérnek, sajnálják a történteket, és remélik, hogy a kétkedő vendégek is újra bizalmat szavaznak nekik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Folytatódik az átlagosnál melegebb idő.
Hirdetés
Hirdetés
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
A vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Debreceni repülőtér, mi történik veled?
Egyes beruházások nem valósultak meg, azonban az ideérkezett tőke súlya kötelez.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Hirdetés
Hirdetés