Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját

| 2024. 06. 20. | 13:30:03
A stratégiai együttműködés mindkét félnek előnyös lehet.
A debreceni CATL Miskolcra is kivetette a hálóját
Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója (Fotó: CATL)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oktatási együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a CATL Debrecen. A stratégiai együttműködés értelmében a vállalat részt vesz a hallgatók gyakorlati képzésében és az egyetemi tananyag fejlesztésében, valamint a felsőoktatási intézmény tudományos és kutató tevékenységét is segíti. A Miskolci Egyetemen végzett műszaki és mérnök szakemberek előtt ennek köszönhetően új és inspiráló karrierlehetőségek nyílnak meg az akkumulátor- és a járműiparban - olvasható a Contemporary Amperex Technology Hungary közleményében.

Ünnepélyes keretek között, Miskolcon került sor a Miskolci Egyetem és a CATL Debrecen (a Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. magyar leányvállalata) között létrejött együttműködési megállapodás aláírására június 20-án. A szerződés számos szakterületre kiterjed, így a CATL a műszaki föld- és környezettudományok, valamint a gépészmérnöki és informatikai területen is hozzájárul a Miskolci Egyetem hallgatóinak képzéséhez.

A stratégiai együttműködés lehetővé teszi a CATL számára, hogy részt vegyen a mérnökhallgatók és kutatók képzésében. Ez biztosítja a vállalat számára a jól képzett munkaerőt, amelyre hosszú távon szüksége lesz a debreceni üzem működtetéséhez és fejlesztéséhez.

„A CATL Debrecenben második európai gyárát építi fel, amely elsősorban az európai ügyfeleinket, ismert autógyárakat fogja a legkorszerűbb akkumulátorokkal kiszolgálni. A CATL célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon az európai közlekedés fenntarthatóvá válásához. Magyarországi üzemünk működtetésében számítunk a magyar tehetségekre, akiknek világszínvonalú tudást és tapasztalatot szeretnénk átadni egy új iparágban. A Miskolci Egyetemmel kötött együttműködésnek köszönhetően immár a magyarországi felsőoktatás területén is támogatni tudjuk a fiatal szakembereket, akik számára naprakész, gyakorlati ismereteket és nemzetközi karrierlehetőséget szeretnénk biztosítani egy dinamikusan fejlődő, új iparágban”

mondta Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója az eseményen.

A Miskolci Egyetem a hazai felsőoktatás meghatározó intézményeként sokoldalú, inter- és multidiszciplináris képzésekkel, magas szintű kutató és fejlesztő munkával járul hozzá az egyetemes tudomány és a magyar társadalom fejlődéséhez. Célja, hogy a régióban, Magyarországon és a nemzetközi felsőoktatás térképén meghatározó, a következő évtizedek munkaerőpiaci igényeit kielégítő oktató- és kutatóegyetemként működjön, amely a képzések fejlesztésének köszönhetően a gyakorlatban jól adaptálható tudást kínál a hallgatóinak.

A Miskolci Egyetem erős K+F kapacitással rendelkezik, különösen a műszaki és anyagtudományi szakterületeken. Az együttműködés révén a CATL hozzáférhet az egyetem szakértelméhez és kutatási eredményeihez, amelyek segíthetik az akkumulátortechnológiák fejlesztését.

„A magyar műszaki értelmiség generációinak a Miskolci Egyetem az egyik legpatinásabb képzőintézménye. A nálunk végzett mérnökök, gazdasági és természettudományos szakemberek az Észak-Magyarország és az ország vezető cégei jelenének és jövőjének alakítói. A Miskolci Egyetem értékes innovatív szellemi tőkével rendelkezik, ez a tudásvagyon erősíti versenyképességünket. Egyetemünknek nem csak a felsőoktatási szférában kell versenyeznie, hanem az ipari és vállalati közös kutatások elnyeréséért is. Biztosak vagyunk abban, hogy a jövő innovációs versenyében még inkább döntő szerepe lesz a Miskolci Egyetem és a gazdasági szereplők közötti szoros, kölcsönösen előnyös együttműködéseknek”

– fogalmazott Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a CATL Debrecennel kötött stratégiai együttműködés aláírásán.

A CATL Debrecen Déli Ipari parkjában épülő gyára hamarosan a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb munkáltatója lesz. A vállalat hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett, ezért kulcsfontosságúnak tartja, hogy aktívan részt vegyen a munkaerő képzésében és támogassa az intézményeket az oktatás minden szintjén. A cég 2024 februárjában megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrummal, az elkövetkező időszakban pedig több más, a régióban fontos szerepet betöltő oktatási intézménnyel is együttműködésre kíván lépni - olvasható a Contemporary Amperex Technology Hungary közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gondosóra: a családtagok is tudhatják, ha baj van
Gondosóra: a családtagok is tudhatják, ha baj van
Már letölthető az új alkalmazás.
Hirdetés
Hirdetés
Szalai: hatalmas a nyomás a magyar válogatott tagjain
Szalai: hatalmas a nyomás a magyar válogatott tagjain
A skótok ellen lépnek pályára június 23-án.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
645 ezer forint a bruttó átlagkereset
A KSH adata, és a kormány embere kommentálja.
Nagy Márton bejelentette: 2024 végéig biztosan marad a kamatstop
A kamatstoppal védett fennálló tőketartozás értéke meghaladja az 1250 milliárd forintot.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.