Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiábrándító DEAC-vereség a szezonnyitón

| 2023. 09. 29 | 22:56:00
Az Oroszlány diadalmaskodott Debrecenben.
Kiábrándító DEAC-vereség a szezonnyitón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyarányú vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 1. fordulójában az MVM-OSE Lions ellen.

A rossz kezdést követően többször is visszajött a mérkőzésbe Andjelko Mandics együttese, de a 25. perctől teljesen szétesett a játékuk, így a vendégek 21 pontos győzelemmel távoztak a Nagyerdőről.

Technikai okok miatt közel negyedórás csúszással indult a szezon első összecsapása, de mire minden problémát sikerült elhárítani, legalább szépen megteltek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lelátói. Andjelko Mandics nem okozott meglepetést, az előszezon utolsó felében tapasztaltaknak megfelelően az Edwin, Neuwirth, Mócsán, Williamson, Buljevic ötöst küldte fel a feldobáshoz.

A közjáték a DEAC együttesét zavarta meg jobban, Mócsán ugyan megszerezte az idény első debreceni kosarát, de ezt követően a vendégek akarata érvényesült, Ruják és Thomas hárompontosaival, valamint Hollis-Jefferson zsákolásával négy perc után már 8-2-re vezettek. Edwin kettő plusz egyes akciójával zárkóztak a hazaiak, de Gholston négy ponttal válaszolt, így Mandics magához is rendelte övéit. Az időkérés és Drenovac pályára lépése sem segített, a hajdúságiak támadásai továbbra is nagyon akadoztak, így az első felvonást követően hat ponttal ment az OSE (11-17).

A második etapra beszálló Rakeem Buckles számára 15 másodperc is elég volt, hogy megszerezze első pontjait egy kettő plusz egy formájában, Edwin gyorsindítása és triplája után pedig szempillantás alatt átvette a vezetést a DEAC (19-17). Nem tartott sokáig a cívisvárosiak öröme, egy gyors taktikai szünettel rendezték a sorokat az oroszlányiak, labdaszerzések utáni könnyű kosaraiknak köszönhetően pedig egy 8-0-s periódussal fordítottak. Ezt követően kezdték levetkőzni az idény eleji formát a csapatok, egyre színvonalasabb küzdelmet láthatott a nagyérdemű, a második negyedben összesen 12 pontig jutó Buckles tripláival pedig a félidőhöz közeledve ismét a fekete-fehéreknél volt az előny (34-33). Az utolsó percben azonban csak a bányászvárosiak szereztek pontot, ők viszont hatot is, így öt egységnyi fórral mehettek az öltözőbe.

Három perc sem kellett a házigazdának a fordításhoz, Mócsánék érezhetően jóval nagyobb energiákat mozgósítottak védő oldalon (41-40). A folytatásban állandósult az eredmény, hol egyik, hol másik csapat járt előrébb, a debreceniek dolgát viszont nehezítette Williamson negyedik személyi hibája, az erőcsatárt le is cserélte a szakmai stáb. Az OSE centere, Imran Polutak megállíthatatlan volt a palánkok alatt, s bár egy ideig Edwin kosaraival tartotta a lépést a DEAC, a negyedet egy ponttal a vendégek nyerték (48-54).

A záró felvonás sem a legjobban kezdődött a hajdúságiak számára, Buckles és Edwin kosaraira rendre válaszoltak az oroszlányiak, sőt egy újabb eladott labda után Thomas zsákolásával először a mérkőzésen már kétszámjegyű volt a differencia (54-64). Edwin és Hőgye ziccerei után azonnal időt kért Simon Petrov, nem is sikerült elkapni a fonalat a DEAC-nak, Gholston két hármast is beszórt, Riddley gyorsindítása után pedig négy és fél perccel a vége előtt el is dőlt a mérkőzés (58-72). A végére teljesen görcsössé vált a debreceniek játéka, az OSE így teljesen megérdemelt, 21 pontos magabiztos győzelmet aratott. A Debreceni Egyetem alakulata tehát vereséggel kezdte története hetedik szezonját, javítási lehetőség egy hét múlva pénteken, a Kecskemét ellen hazai pályán.

Kapcsolódó hírek
Civil Fórum: a Kúria cáfolta a debreceni városvezetést és a helyi Fideszt
Civil Fórum: a Kúria cáfolta a debreceni városvezetést és a helyi Fideszt
A Kúria új eljárásra kötelezte a helyben eljáró hatóságot.
Így lehetne javítani egyes gyógyszerek hatékonyságát
Így lehetne javítani egyes gyógyszerek hatékonyságát
A módszert a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán dolgozták ki.
Most lassabb a Debrecen–Budapest vonalon az InterCity, mint 30 éve
Most lassabb a Debrecen–Budapest vonalon az InterCity, mint 30 éve
1993-ban az újonnan bevezetett InterCity 2 óra 22 perc alatt tette meg a Debrecen–Budapest utat.
Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI
Különdíjat kapott a #mutiholdolgozol pályázat keretében az NI
Inspiráló program és kreatív gyereksereg.
Aki látja a cigányok bukásait, de megtéréseit is
Aki látja a cigányok bukásait, de megtéréseit is
Drogfüggők, utcalányok között hirdette Isten igéjét a debreceni lelkipásztor. Interjú Gregussné Buzás Irénnel, a cigánymisszió vezetőjével.
A debreceni könyvtáros 17 millió forintot „nyúlt le”
A debreceni könyvtáros 17 millió forintot „nyúlt le”
A férfi a saját cégétől rendelt látszólag szakmai kiadványokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés