Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élelemre és gondos gazdira vár 250 négylábú a debreceni állatmenhelyen

Cívishír | 2023. 12. 03. | 11:52:43
A felelősségteljes állattartásra is felhívták a figyelmet.
Élelemre és gondos gazdira vár 250 négylábú a debreceni állatmenhelyen
Mikulás-napi kutyasétáltatás Debrecenben (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Advent első vasárnapjának délelőttjén, a szállingózó hóesésben több tucat autó parkolt le az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület Kuvasz utcai menhelye előtt, a Debreceni Kutyaház Állatotthonnál, ahol 180 kutyáról és 70 macskáról gondoskodnak. Többségében azért érkeztek, hogy csatlakozzanak a Mikulás-napi sétáltatáshoz, mások az Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő program felhívására jelentek meg, és élelmet, apróbb ajándékokat vittek az állatoknak. De találkoztunk olyanokkal is, akik azért érkeztek, hogy hazavigyék kiválasztottjukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A simogatásból sosem elég! (Fotó: Cívishír)

Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője egy történetet mesélt el a jelenlévőknek és a sajtó képviselőinek. Mint mondta, nemrég meglátogatott egy idős hölgyet az Epreskertben. Beszélgetésükből kiderült, az asszony családtagjai messze laknak, de nem érzi magát magányosnak, mert van két kutyája. – Ebből a történetből is kiderül, hogy az emberi közösségekben – így Debrecenben is – milyen nagy szerepük van a négylábúaknak. Az adventi időszakban is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a felelősségteljes állattartás – hangsúlyozta.

Közölte, a város ereje a közösségben rejlik, a közösséghez pedig hozzátartoznak a családtagnak számító kutyák, macskák is, akik sokaknak a vidámságot, a támaszt jelentik.

– Karácsony közeledtével sem szabad megfeledkezni a négylábú társainkról, ezért álltam a gyűjtőakció mellé – fogalmazott.

Serfőzőné Bencsik Margit és Piros Zoltán (Fotó: Cívishír)

Serfőzőné Bencsik Margit, a Hajdú-Bihar Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője elmondta, évek óta szerveznek adventi "szeretetakciókat".

Az előző években mindig embercsoportokat céloztak meg, de most úgy döntöttek, az állatok megsegítésére összpontosítanak.

Örömét fejezte ki, hogy Piros Zoltán képviselő is e nemes ügy mellé állt, és megköszönte a felajánlott adományt. – A gyűjtőakciónk november 27-én indult és december 20-ig tart. Reméljük, december 21-én egy nagyobb mennyiségű adománnyal fogunk visszaérkezni, és átadjuk azt, amit a gyűjtőpontokon kaptunk – közölte. Szükség lenne száraz tápra, macskaalomra, fertőtlenítő szerekre, állatoknak való gyógyszerekre, játékokra, plédekre, kerítéselemekre, törölközőkre. A gyűjtőpontok listája ITT megtekinthető.

Antal Petra sétára indul az egyik négylábúval (Fotó: Cívishír)

Antal Petra édesanyjával, Gradics Krisztinával három éve minden hétvégén ellátogatnak a menhelyre, hogy sétálni vigyék a kutyákat. Azt mondták, nincs kedvenc négylábújuk, mert mindegyik állatnak van valami olyan tulajdonsága, ami szerethető. – 8-12-ig minden vasárnap itt vagyunk. Most vizes az út, így csak az aszfalton teszünk egy kört, de száraz időben elsétálunk egészen a szeméttelepig és vissza – mondta Krisztina. Petra arra a kérdésre, hogy miért nem a meleg szobában ül a tévé előtt és mesét néz vasárnap délelőtt tízkor csak annyit felelt: "Imádom a kutyákat!". Megtudtuk, otthon egy tengerimalacról gondoskodik, és álmai között szerepel, hogy egyszer egy négylábút is családtagnak tekinthessen. Édesanya szerint ez az álom valóra is válik, amint a körülmények lehetővé teszik. Addig pedig marad a séta. Minden hétvégén. 8-12-ig. 

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pókémonnal hekkelték meg a Tankcsapdát
Pókémonnal hekkelték meg a Tankcsapdát
Olyan, mintha a debreceni banda énekelné, pedig nem...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés