Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csapatépítés, mákosokkal

| 2009. 12. 08. | 09:11:34
Debrecen – Valójában nagyon összetartó népnek kellene már lennünk, hiszen amióta saját és sajátos kapitalizmusunkat építjük, azóta az egyik csapatépítő tréning a másikba ér.
Csapatépítés, mákosokkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Húsz éve úgy kezdődik tíz hirdetésből nyolc legalább, hogy akarok-e egy fiatalos, dinamikus, nagy eredményekre hivatott csapat tagja lenni, abban dolgozni. Ha igen, tudjak angolul, legyen jogosítványom kétéltűre és rakétára, meg tudjak végezni szívátültetést is. Mert ha ez mind oké, akkor a csapatépítések során úgy beépítenek a csapatba, hogy attól koldulok. De ha a mi országunk fiatal és célorientált, sikercsapatok összessége, akkor gond egy szál se, hiszen, egy-kettő, úgy felzárkózunk az EU legmenőbb tagállamaihoz, mint a pinty! 

Ez arról jutott most eszembe, hogy Debrecen egyik főutcáján, a buszmegálló felé való ballagásaim, sietéseim, loholásaim közepette utamba esik a „piacvezető” süteményhálózat egyik boltocskája, mert minden fontosabb úton, téren, csomópontban van az üzletből kettő-három. De, amit csinálnak, jól csinálják, amit kitaláltak, azzal megfogták az Isten lábát. Sokasodjanak!
Szóval az én utamba is esik két üzlet, az egyik jövetben, a másik hazafelé. Hazafelé az ember már hajlamos engedni magának, így aztán olykor-olykor, ha nem jött épp a buszom (figyeljék meg, az életben mindig mások busza jön), megálltam a kis üzlet előtt és vettem négy mákos mütyürkét unaloműző majszolásra. A boltban két középkorú hölgy felváltva szolgált ki, volt alkalmam lassanként megismerni őket. Kialakult köztünk egy kölcsönös szimpátia, beszédbe elegyedtünk azon túl is, hogy én négy mákost kértem tőlük, ők pedig százötven forintot tőlem. Lassanként beszélni kezdtünk időjárásról, idő múlásáról, a megszépült buszokról, a csúcsforgalomról, az iskolásokról meg ilyenekről. Végül szép napot – most ez a menő –, további szép estét vagy kellemes hétvégét és jó pihenést kívántunk egymásnak. 

Aztán tíz napja vagy két hete, de nem régen beütött korunk ménkűje.Egyik váltás sem volt ismerős, nem ők szorgoskodtak odabent, hanem ismeretlen fiatalok, talán kettő, három is, akiket egy idősebb úr tanított e süteményvarázsok forgalmazására. De hova lettek az én ismeretlen ismerőseim? Vagy áthelyezték őket egy másik utcán lévő másik boltba vagy egyiküket oda, a másikat amoda, nehogy összeszokjanak? Vagy egyszerűen megkérdezték, nem akarnak-e nyugdíjba, előnyugdíjba vagy elő-előnyugdíjba menni. Hogy örülne a család! Az ilyen kérdésre csak egyetlen válasz létezik a mai világban. Vagyis: léteznek nálunk kötődések, összetartozások csapatépítés nélkül is, vevő és eladó, taxis és utasa, fodrász és vendég, tanár és diák, edző és játékos stb., stb. között, amíg valami követhetetlen logika és szempont szerint össze nem kutyulják azt, ami összekutyulható.
Ja! Azóta még nem kértem négy mákost unaloműzőnek, ha nem az én buszom jött. Mert ragaszkodó vagyok és szolidáris. 

Réti János 
reti.janos@civishir.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai
Szertefoszlottak a DEAC-osok álmai
A BVSC jutott a következő körbe.
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
Karambol a 4-esen, Püspökladánynál
A tűzoltók áramtalanították a kocsikat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Munkahelyi balesetek: kiemelten ellenőrzik az építő- és feldolgozóipart
A munkavédelmi hatóság nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre irányuló szemlélet kialakítására.
A kormány szeretné, ha jelentősen növekedne a minimálbér összege
Erről Gulyás Gergely beszélt a kormányinfón.
Két utcát korszerűsítenek Ebesen
Hajdúböszörményi cég a kivitelező.
Árstop: Magyarország uniós jogot sértett
A SPAR támadta meg egy büntetés jogosságát.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?