Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bocskaikerti menü: sport és slambuc koncertekkel fűszerezve

Cívishír | 2024. 06. 02. | 14:09:32
Az igazi sztárok a DVSC legendás labdarúgói voltak a családi napon.
Bocskaikerti menü: sport és slambuc koncertekkel fűszerezve
Kicsik és nagyok is jól érezték magukat (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Elkapta a debreceni vírust Bocskaikert, hiszen a Mozdulj, Debrecen! program átjött Bocskaikertbe – köszöntötte a Mozdulj, Bocskaikert! elnevezésű esemény résztvevőit Tasó László, a térség országgyűlési képviselője a település általános iskolájában és környezetében június 2-án megtartott eseményen, amelyen a DVSC egykor a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt focistái közül néhányan tiszteletüket tették és bemutatót is tartottak. – Szívem szerint szeretnék én is focicipőt húzni, beállni játszani, és ballal a felső lécet itt is meg tudnám lőni – folytatta a politikus, aki az esemény kapcsán a sport szeretetét, azon keresztül a közösségépítést hangsúlyozta, amire kitűnő alkalom a bocskaikerti rendezvény. – Vigyük jó hírünket a világba, mert van miről beszélnünk, és mivel nem vagyunk sokan, együtt kell maradnunk. Akik elfogadják az értékeinket, szabályainkat, őket szívesen látjuk, jöjjenek velünk. Nagyon jó, hogy össze tudunk fogni, összekapaszkodni és a világ nagy dolgairól beszélgetni. Tisztelet és szeretet nélkül azonban ez nem megy – zárta köszöntőjét Tasó László.

– Mi a politika színpadán játszunk, és remélem, egyszer mi is a legendák között leszünk – ezt már Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzat elnöke mondta, utalva a megnyitón a közönség sorai között piros mezben álldogáló DVSC-legendákra, majd a sporttal kapcsolatban egyik személyes élményét osztotta meg hallgatóságával. – Amikor a DVSC a Manchesterrel játszott, találkozhattam Bobby Charlton világbajnok labdarúgóval. A vacsoránál odajött a debreceniek asztalához, és azzal kezdte, hogy bemutatta a feleségét. Kultúrát tanultunk abból a találkozásból, mert olyan emberrel találkoztunk, akitől tanulni lehetett. Itt is vannak olyan személyiségek, akiktől tanulhatunk – mondta Pajna Zoltán, aki ugyancsak hangsúlyozta a sport értékeit, közösségszervező erejét.

Szöllős Sándor polgármester a Cívishír kérdésére elmondta, hogy a Mozdulj, Bocskaikert! rendezvénnyel a Covid előtti hagyományt elevenítették fel, amiben a települési önkormányzatnak segítségére volt a vármegyei önkormányzat. A programokat úgy állították össze, hogy abban minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. Természetesen a főszerep a sporté és a játéké volt. A focistákon kívül a DEAC kosárlabdázói is tartottak bemutatót, a kisebbek játékos akadálypályákon mérhették fel ügyességüket, bátorságukat, de volt ugrálóvár és népi játszóház is. Az idősebbeknek slambucfőző versenyt rendeztek. Az önkormányzat által biztosított alapanyagokból több mint tíz csapat főzött slambucot. Az iskolaépület közösségi termében előbb Szandi, majd Zoltán Erika adott koncertet.

Még a koncertek előtt tettünk egy kört a főzőcsapatok között. Népes társaság hatalmas bográcsban készítette a kolbászos-krumplis tésztát. Hajdú Sándor és Baji Miklósné elmondta, ők egy igen népes civil szervezetnek, a helyi kertbarátkörösöknek főznek. Mire elkészül az ebéd, lesznek legalább ötvenen. De nem csak a gasztronómiai élvezetek és a közös együttlét öröme miatt jöttek el, kiveszik részüket a sportból is: megnézik a focisták és a kosarasok bemutatóit.

– Állomás Úti Bográcsbanditák, ezek vagyunk mi – válaszolta kérdésünkre egy igencsak fiatalos csapat alkalmi szóvivője, Ésik-Bujdosó Alexandra. – Az utcában egyidőben egy céggel építtettük a házakat, és a közös sors, a nehézségek, az örömök összekovácsoltak bennünket. Ősszel a mézfesztiválon főztünk először, az jól sikerült, és úgy gondoltuk, ismét benevezünk. Lepirítottuk a szalonnát – mutatott a bográcsban lévő fél liternyi forró zsírra –, majd megy bele a krumpli, arra tesszük a tésztát. Így készül a hajdúsági slambuc.

CH 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
A Simonyin és Józsán már elkezdődött a kivitelezés.
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
„Magyar Péter nem az, akinek látszik” – mondta Vogel Evelin.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni önkormányzat: nem vonnak el forrást a gazdaság fejlődését elősegítő projektektől
A város és a kormány együttműködése erős szövetségen alapul – jelentették ki.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Ki kinek tud keresztbe tenni Nyíradonyban? – FRISSÍTÉS
Polgármesteri végkielégítés, botrányos futópálya, kérdőjeles vagyonkezelés.
Debreceni alapítványok is milliókhoz jutottak az 1 százalékokból
Százmillió felett a három legeredményesebb civil szervezet.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
MODEM: programkavalkád a születésnapon
MODEM: programkavalkád a születésnapon
Szeptember 26. és 28. között ünnepli 18. születésnapját a debreceni művészeti központ.
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Visszatér a Debreceni Szakképzési Centrum őszi pályaorientációs rendezvénye.
Hirdetés