Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyitányon még a tavalyi árakon lehet strandolni Debrecenben

| 2023. 05. 26. | 14:24:00
Reagált cikkünkre az Aquaticum.
A nyitányon még a tavalyi árakon lehet strandolni Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, megnyitja kapuit május 27-én, szombaton az Aquaticum Debrecen Strand. Számítani lehetett arra – mivel az energiaválság és az infláció miatt minden szolgáltatás ára emelkedett, akárcsak minden terméké –, hogy a hűsölésért is többet kell majd fizetni ebben a strandszezonban. Körképünkben annak néztünk utána, hogy Debrecenben és szűkebb pátriánkban a nagyobb strandfürdők milyen árakkal csábítják a vendégeket, és kiderült, hogy a nagyerdei strandra a legdrágább a belépőjegy. Egészen biztosan nem lesz nyáron egy átlagos keresetű debreceni család törzshelye – jegyeztük meg, és a büféárakat még nem is láttuk! Cikkünk komoly indulatokat gerjesztett a közösségi portálon is, de nem hagyta szó nélkül az Aquaticum sem.

Szoboszló más világ

Mátyusné Csonka Viola, a Debreceni Vagyonkezelő szenior projektmenedzserétől kaptuk az aquaticumos közleményt, és ebben felhívják a figyelmünket arra, hogy

a nyitó hétvégén – azaz most szombaton és vasárnap – a gyereknapra való tekintettel még a tavalyi árakon lehet belépni az Aquaticum Debrecen Strand területére. Egy felnőttbelépő 4600 forint, a diákbelépő pedig 3900 forint, és majd csak hétfőtől lesz 5400, illetve 4600 forint, azaz mintegy 17 százalékkal drágább.

A hajdúszoboszlói jegyárakkal való összevetésünket az Aquaticum úgy kommentálja, hogy a Hungarospa honlapja szerint nem 30, hanem csak 15 medence használata van benne az alap jegyárban, és ott az Aquapark csak külön 4300 forintos belépőjegy ellenében vehető igénybe, így minden csúszdával együtt már 9800 forint lesz az ár egy felnőtt vendég számára a főszezonban. Ugyanezt az Aquaticum Strandon 4600 forintért kapják meg a vendégek a nyitóhétvégén és 5400 forintért fogják megkapni a szezonban. Az egyéb kiegészítő szolgáltatások ára ezt az ollót még tovább nyitja, hiszen a kabinhasználat, a napozóágy és hasonló szolgáltatások mind külön díjért állnak rendelkezésre Hajdúszoboszlón, míg Debrecenben egy bizonyos számban az alap jegyárban foglalva elérhetők. Kabinhasználattal és napozóággyal így már 12800 forintot költ el egy felnőtt Hajdúszoboszlón, míg az Aquaticum Strandon 5400 forintot (a kényelmes és biztonságos öltözőt és a jegyárban foglalt szekrényt használva). A közleményben kiemelik:

a két strand más-más előnyökkel, lehetőségekkel és megoldásokkal bír, a közvetlen összehasonlításnak éppen ezért nincs is jelentősége – amennyiben viszont a belépődíjak összehasonlításáról van szó, fontosnak tartják, hogy a lehetőségekhez mérten teremtsük meg a korrekt összevetés alapjait.

Ezzel arra reagáltak, hogy a jegyáras körképünkben a Hungarospa honlapja alapján azt írtuk: Szoboszlón, Európa legnagyobb strandján olcsóbb a belépő (4500 lesz főszezonban), mint Debrecenben. Valóban, Szoboszlón a csúszdaparkért külön kell fizetni, az alap jegyár csak a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán műtengerpart és még néhány gyerek-, termál- és úszómedence használatát tartalmazza. A csúszdaparkért legombolnak 4300-at, mint ahogyan – tesszük hozzá – Debrecenben is feláras a mediterrán élményfürdő.

Városkártyával olcsóbb!

Energiaválság ide vagy oda, jó hír, hogy az Aquaticum szerint az ország alighanem legkedvezőbb feltételekkel elérhető városkártyájával egész szezonban a tavalyi áron válthatnak belépőt a debreceni vendégek, egy kedvezményes felnőttjegy 4600 forint lesz. A Debrecen kártya elfogadását épp a közelmúltban terjesztették ki a termálfürdőre is – olvasható a szerkesztőségünk címére küldött közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Putyin kiütéses győzelmet aratott; az EU kétségbe vonja a választás tisztaságát
Az előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 87 százalékát kapta
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Az Petőfi-film nézettségi rekordot döntött a nyitóhétvégén
Csak a Dűne 2 előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés