Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni Roncsbár tulajdonosainak nincs ínyére a költözés

| 2022. 10. 28. | 20:34:00
A Fórum lenyomja a szórakozóhelyet.
A debreceni Roncsbár tulajdonosainak nincs ínyére a költözés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Roncsbár tulajdonosai „sajnálattal vették tudomásul”, hogy a debreceni önkormányzatnak „más elképzelései vannak az ingatlannal”, ez pedig közvetlenül érinti a szórakozóhely jövőjét is. 

Ismert: a debreceni közgyűlés október 27-én megszavazta a helyi építési szabályzat – a Csapó és Blaháné utcák közötti tömbre vonatkozó – módosítását, így a maga részéről zöld lámpát adott a Fórum bevásárlóközpont bővítésének. Az elfogadott előterjesztés egyebek mellett 16 méteres magasságot is lehetővé tenne a Fórum második épülete számára, a két plázát pedig híddal – a Csapó utca felett – és a felszín alatt is összekötnék. 

[Beillesztett cikk: Új pláza Debrecen központjában]

A Roncsbár tulajdonosai – Bernáth Csaba, a DVSC korábbi futballistája és Fejes Tamás zenész, a Tankcsapda dobosa – azt írták, jelenleg is tárgyalnak az önkormányzat illetékeseivel, szem előtt tartva a folyamatos nyitva tartás és üzemelés érdekeit, hiszen „több évre előre lekötött kulturális programjaik vannak”. Úgy tájékoztattak, szerették volna bővíteni, fejleszteni, felújítani a helyet, Debrecenbe hozni a nemzetközi klubélet szereplőit, amelyhez azonban európai színvonalú koncertterem lett volna szükséges (ehhez a törekvéshez a Roncsbár ideális helyen lett volna, jegyezték meg). 

Mint a Cívishír megtudta, a Roncsbár tulajdonosai az önkormányzat cégétől, a Cívis Ház Zrt.-től bérelték az ingatlant; információink szerint a Fórum tulajdonosa által kiszemelt másik három ingatlan is a Cívis Házé. A szórakozóhely 2022-ben még biztosan a megszokott módon üzemel, mert a plázaépítést megelőző  hatósági engedélyezési eljárások időbe telnek. A Roncsbár tulajdonosai előtt nem volt ismeretlen a Fórum bővítésének szándéka, de azt is tudták, hogy az indulásukat követő 6-7 évben ennek még nem nagyon van realitása (így a befektetésük megtérülhet). Most majd persze sokmilliós közmű-fejlesztések válnak a bontás martalékává, de például a koncertterem technikai felszerelést vihetik tovább.

Emlékeztettek arra is, hogy a 2012-ben nyitott Roncsbárral Kelet-Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb szórakozóhelyét teremtették meg, amelyet a Forbes úgy aposztrofált: „permanens Woodstock a pusztában”… 

– Vendégeink, a közönség kiszolgálása elengedhetetlen számunkra, azon dolgozunk, hogy minden hétvégén megszakítás nélkül, zavartalanul találkozhassanak kedvenc előadóikkal, programjaikkal – hangsúlyozták.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.