Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda-vb: győzelemmel kezdtek a magyarok Debrecenben

| 2022. 07. 09. | 22:00:00
Völgyi Péter együttese remekelt.
Kosárlabda-vb: győzelemmel kezdtek a magyarok Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhatpontos sikerrel kezdte a debreceni U17-es női kosárlabda világbajnokságot a magyar válogatott. Toman Petráék az első perceket leszámítva végig kézben tartották a mérkőzést, és folyamatosan növelve előnyüket végül 55-39 arányú győzelmet arattak július 9-én, a Főnix Arénában.

Rögtön egy rangadóval indult a torna a Völgyi Péter együttese számára, hiszen előzetesen az A-csoport egyik legerősebb csapatának vélt Belgiummal csaptak össze a nyitónapon. Érezhetően megilletődötten kezdtek a felek, a találkozó első öt percében mindössze egy-egy mezőnykosár született, Toman Petra válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval egy belga hárompontosra. A vendégek kapták el hamarabb a fonalat, két gyors kosárral törték meg a többperces kosárcsendet, a mieink szakmai stábja magához is hívta övéit (3-7). Meg lett az eredménye a gyors fejmosásnak, Kádár és Aho ziccereivel szempillantás alatt eltüntették a különbséget, sőt Toman duplájával már átvették a vezetést.

A negyedből hátralévő időben is a magyarok akarata érvényesült, s összességében egy 10-0-s rohanásnak köszönhetően hat pontos előnyre tettek szert tíz perc játék után.

A folytatásban sem lassítottak a magyarok, a védekezés szinte tökéletes volt, melynek köszönhetően több könnyű kosarat is sikerült szerezniük, Kastl Dóra kettese után pedig már kétszámjegyűre hízott a differencia (20-9). A negyedderekára újra összeállt Belgium játéka, Kyra Bruyndoncx vezérletével megkezdték a felzárkózást, Völgyi Péter volt kénytelen újra a zsűriasztalhoz lépni (22-17). Rengeteg második esélyt adtak ellenfelüknek Strausz Edináék, de az adódó lehetőségekkel nem nagyon tudtak élni a belgák, így egy meglehetősen pontszegény első félidő után 28-19-es magyar vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után rögtön két kosárral zárkóztak a vendégek, melyre Toman Petra és Aho Tyra válaszolt egy-egy kosár jó plusz eggyel.

A harmadik felvonás sem a parádés támadójátékokról marad emlékezetes, mely a jól záró védelmeknek is volt köszönhető. Igazán egyik alakulat sem tudott ritmusba lendülni, mely inkább a hazaiaknak kedvezett, akik magabiztosan őrizték félidei előnyüket. A negyed hajrájában Kádár Orsolya közelijével újra kétszámjegyűre nőtt a magyar fór, sőt a center büntetőivel kialakult az addigi legnagyobb különbség (40-27).

Az utolsó tíz perc kezdetén elkezdtek betalálni a csapatok, de hiába indított nagy hajrát Belgium, Toman triplája után tovább nyílt az olló (49-33). Innen már nem volt visszaút a feketemezesek számára, a magyar válogatott felszabadult kosárlabdát bemutatva folyamatosan növelte az előnyét, Strausz büntetőivel már húsz is volt közte. Hiába kozmetikáztak a végén a belgák, végül a debreceni születésű Papp Lillával a soraiban 55-39-es megérdemelt győzelmet arattak. Folytatás vasárnap 17 óra 30 perctől a Főnix Arénában Japán ellen.

Völgyi Péter: Az első félidőben nem tudtuk megvalósítani azokat a dolgokat, amikre külön készültünk, gondolok itt elsősorban a védőlepattanók megszerzésére, ellenfelünk szinte kizárólag csak második esélyből volt eredményes, de szerencsére a fordulás után ebben is fel tudtunk javulni. Annak ellenére, hogy mindkét csapat nagyon rossz dobóformát fogott ki, azt gondolom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést és összességében magabiztos győzelmet arattunk. Holnap Japán ellen már egy teljesen más mérkőzésre számítok, hiszen egy alapjaiban más kosárlabdát játszó ellenféllel találkozunk, de azt gondolom, hogy ez a siker erőt adhat nekünka holnapi napra is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!