Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új gazdája lehet a debreceni üdülőnek

| 2021. 09. 28. | 12:11:00
Hamarosan kiírják a pályázatot.
Új gazdája lehet a debreceni üdülőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan két éve, hogy a Magyar Posta Zrt. bezárta debreceni üdülőjét. A frekventált helyen, a Nagyerdei körúton lévő ingatlan 2020 január elsejétől nem fogad vendégeket, azóta üresen áll. Az állami vállalat azért döntött a bezárás mellett, mert az üdülő kihasználtsága jelentősen visszaesett az utóbbi években, így aztán tetemes veszteséget termelt a fenntartása. A cég egyébként ugyanekkor – hasonló okok miatt – a balatonalmádi üdülőjét is bezárta.

Az interneten még fellelhető egykori szállásajánlatok szerint a postás üdülőben 30 szoba várta a pihenni vágyókat. A szobákat LCD-televízióval, széffel, hűtővel és légkondicionáló berendezéssel szerelték fel. A két-, három-, négy- és ötágyas szobák mindegyikéhez fürdőszoba tartozott, az akadálymentesített épületben drinkbár és biliárdszoba is szolgálta a vendégek kényelmét. A 200 fős étteremben svédasztalos reggelit szolgáltak fel, de félpanziós ellátást is lehetett választani. Gyakran külső rendezvényeket is tartottak az üdülőben, ahol külön konferenciaterem is volt, de wellnessközpontot, szaunát és fitnesztermet, a gyerekeknek pedig játszóházat is kialakítottak.

Az épület ötödik emeletén panorámás tetőterasz található.

Kérdéseinkkel megkerestük a Magyar Posta Társasági Kommunikációs Osztályát. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vállalatnak a bezárást követően milyen tervei vannak az ingatlannal. Értékesítették-e már, vagy egyáltalán el akarják-e adni az üdülőt? Válaszukban azt írják: a postás üdülő eladása még nem történt meg, ugyanakkor továbbra is a társaság tervei között szerepel. „Várhatóan a közeljövőben megjelenik az értékesítéshez szükséges nyilvános pályázati felhívás.” – írják.
Az ingatlan jelenlegi állapotára vonatkozó kérdésünkre közölték: megítélésük szerint az épület megfelelő műszaki állapotban van, a rendeltetésszerű állapot fenntartásához szükséges intézkedéseket pedig megteszik.

Ingatlanpiaci forrásunk szerint a nagyerdei postás üdülő árát „látatlanban” meglehetősen nehéz megsaccolni. Mint mondta, szállodák esetében bevett gyakorlat, hogy az eladási ár kialakításakor szobánként 15-20 millió forintot szoktak számolni, ami jelen esetben rögtön legalább félmilliárd forint. Ennél azonban egészen biztos, hogy sokkal többet ér az üdülő, hiszen a kalkulációnál számos egyéb tényező is latba esik. Így például az, hogy az ingatlan több mint 3 ezer négyzetméteres telken fekszik, ráadásul a Nagyerdőn, ami jelentősen növeli az értékét. Szintén befolyásolja az árat az épület felszereltsége és állapota, és ebben a postás üdülő a szakértő szerint ránézésre nem tűnik rossznak. Ezt erősíti egyébként az a tény is, hogy a Nagyerdei körúton lévő ingatlanon nagyjából tíz évvel ezelőtt a Magyar Posta Zrt. jelentős felújítást végzett, amelynek során az akkor elvárt színvonalra „hozta fel” az üdülőt. Mindezeket figyelembe véve forrásunk szerint a reális értékesítési ár 1-1,5 milliárd között lehet majd.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.