Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még át sem adták, de lassan gajra is megy az újkerti játszótér

| 2021. 09. 24. | 18:53:00
Italozás, veszekedés, emberi ürülék miatt panaszkodnak a debreceni lakók.
Még át sem adták, de lassan gajra is megy az újkerti játszótér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felháborodott olvasó fordult szerkesztőségünkhöz, remélve, hogy a nyilvánosság erejével talán az illetékesek figyelmét is sikerül felhívnia arra az áldatlan állapotra, ami az Újkertben tapasztalható. Mint levelében emlékeztetett, a közösségi médiában nem is olyan régen nagy port kavart, hogy az Újkertben egy még át sem adott játszótér tulajdonképpen hajléktalanszálló lett. Olvasónk szerint azonban a helyzet azóta csak rosszabbra fordult: a hajléktalanok a hálózsákjuk mellé immár egyéb holmijukat is bepakolták, és ügyes-bajos dolgaikat is előszeretettel végzik a játszótéren. Nem a fűben, hanem azon a gumiburkolaton, amelyen a kisebbek csúszni-mászni fognak, a szülők pedig, azt gondolva, hogy a játszóteret a gyerekeken kívül más nem használja, nyugodt szívvel meg is engedik ezt – írja, hangsúlyozva, hogy gyakoriak a veszekedések, és időnként tettlegességig is fajul egy-egy vita. „A rend éber őrei megkérik őket, hogy menjenek arrébb, de tíz perc múlva ugyanúgy megy tovább a hajnalig tartó mulatozás, a környék lestrapálása” – fogalmaz az olvasó, hozzátéve, hogy a lakók szeretnék, ha a Zöld Város Program keretében kialakított új eszközök nemcsak a játszótér átadását érnék meg, hanem az ott élők hosszú távon is élvezhetnék a játszótér előnyeit. Remélik, hogy a kialakult helyzetre a városvezetés is felfigyel, és megoldást talál a problémára. 

Érthető és sajnálatos, hogy vannak hányattatott sorsú embertársaink, viszont van egy határ, amit az utóbbi időben sajnos már átléptek

 – olvasható a levélben, utalva arra, hogy a hajléktalanok immár életvitelszerűen ott tartózkodnak, és „odapiszkítanak”, ahol kisgyermekek és csecsemők játszanak majd. „Az Újkert eddig egy szép, nyugodt városrész volt, legyen ezután is az!” – zárul a levél.

A lakók észrevételével megkerestük a debreceni polgármesteri hivatal sajtóosztályát. Kíváncsiak voltunk, hogy a városvezetés vajon tud-e a Jerikó utcai problémáról, és ha igen, mit tesznek a helyzet megoldása érdekében. Válaszukat változtatás nélkül közöljük.

Debrecen önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanok helyzetére: a Refomix Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Debreceni Közterület Felügyelet gondoskodik a hajléktalanok ellátásáról.

A jelzett probléma előttünk is ismert. A terület őrzése és takarítása – munkaterület lévén – a kivitelező feladata. Ettől függetlenül az önkormányzat haladéktalanul megrendelte a terület takarítását, és felhívta a kivitelező figyelmét annak őrzésére.

A várost érintő minden köztéri fejlesztés jelentős számú kamerahálózati bővítést is tartalmaz annak érdekében, hogy megelőzhetők legyenek a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkozások. A társadalmi együttélés szabályait be nem tartó állampolgárokkal kapcsolatban érkező bejelentéseket követően a Debreceni Közterület Felügyelet ellenőrzi a területet. Debrecen önkormányzata arra kéri a lakosságot, hogy aki tapasztal ilyen jellegű problémát, jelezze az önkormányzat vagy a Debreceni Közterület Felügyelet felé.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fenyegetőzés miatt mehet börtönbe a hajdú-bihari nagypapa
Fenyegetőzés miatt mehet börtönbe a hajdú-bihari nagypapa
Megpróbálta visszaszerezni unokája kerékpárját.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!