Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kupa-győzelem megágyazott a további nagy fejlesztéseknek Debrecenben

| 2021. 04. 08. | 14:26:00
A városban is véglegesen megvetettük a lábunkat – így Fodor András.
A Magyar Kupa-győzelem megágyazott a további nagy fejlesztéseknek Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen jégkorongban is bekapcsolódna a nemzeti akadémiák rendszerébe, ennek a pályázatát április 30-ig kell beadni, sikeres elbírálás esetén pedig nagyszabású infrastrukturális beruházások valósulnak meg központi forrásból. Többek között tornacsarnok, metodikai és fizioterápiás központ, valamint kollégium épülhet a Derék utcán – mondta el érdeklődésünkre Fodor András, a DEAC jégkorongszakosztályának vezetője, aki egyben a debreceni jégkorong-utánpótlást versenyeztető Debreceni Hokiklub elnöke is.

A 13. debreceni kupasiker

Az akadémia a jövő zenéje, de itt van mögöttünk a debreceni jégkorongozás történetének legsikeresebb idénye, a DEAC csapata a legjobb négy közé jutott az Erste Ligában, a Magyar Kupát pedig megnyerte, mégpedig nem is akármilyen meneteléssel. Az elődöntőben a Ferencvárost, a döntőben pedig az osztrák elitligában szereplő Fehérvárt győzte le! Ez a diadal jelentette mindössze a tizenharmadik kupagyőzelmet a debreceni sportéletben – hatot nyert a DVSC futballcsapata, ötöt a DVSC női kézilabdacsapata, míg egyet a legendás Debreceni Dózsa férfi kézilabdagárdája még az „ősidőkben” –, megvan tehát az értéke a DEAC sikerének a cívisvárosi sportpalettán.

A DEAC Magyar Kupa-győztes jégkorongcsapatának szakmai stábja és menedzsmentje a történelmi siker után. Fodor András az első sorban jobbról az első   (Fotó: deac.hu)

Az Erste Ligában 2-0-s előnnyel bukta el az elődöntőt a DEAC, ami miatt a bajnoki fronton nem lehet teljes az öröm, bár igazából a papírforma érvényesült, véli Fodor András. A felkészülés időszakában már látszott, hogy egy jó csapat van kialakulóban, de még csak titokban dédelgettek elődöntős reményeket, éppen ezért nem is tűztek ki konkrét célt, jegyezte meg a klubfőnök. A járvány miatti kaotikus helyzetben ez nem is lehetett reális elvárás a csapattal szemben, hiszen a felkészülés idején még azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán lesz-e bajnokság, tette hozzá Fodor András, kiegészítve azzal, hogy az élmezőnyhöz tartozó csapatok közül a DEAC-nak a legkisebb a költségvetése, és ennek tükrében a négy közé jutás sikerként elkönyvelhető.

A következő idényben sem lesz több pénzünk, az egyetem vezetésével, a kancellár úrral történt egyeztetés után úgy gondolom, a következő idényben is hasonló költségvetésből gazdálkodhatunk, ami azt jelenti, hogy továbbra is olyan ambiciózus játékosokat kell szerződtetnünk, akik „meg akarnak halni” a pályán, a gazdagabb csapatok ellen a motivációjukkal, harcosságukkal „ledolgozzák” az anyagi hátrány

- fejtette ki a játékosokkal szembeni elvárásokat a debreceni klubvezető, aki már javában tárgyal a jövő csapatának összetételén, de konkrétumokat még nem árult el. A klub megtette az ajánlatát azoknak a játékosoknak, akiket a szakmai stáb szeretne itt tartani, két-három héten belül eldől, hogy közülük ki marad, és ki megy, az üresen maradt helyekre pedig legkésőbb májusban meg kell találni a megfelelő embereket, vázolta fel a menedzsment előtt álló feladatokat Fodor András. Egy biztos, edzőkérdés nincs: David Musial vezetőedzőnek újabb egy évre szóló szerződése van, segítője, Kecskeméti Áron pedig hosszabb távra kötelezte el magát a DEAC-nál, illetve a DHK-nál, neki ugyanis az utánpótlásnevelésben is komoly szerepe van, közölte a klubvezető.

David Musial (balra) és Kecskeméti Áron készíti fel a jövő csapatát is!   Fotó: Cívishír)

Új alapokra kerülhet a debreceni hoki

Nyártól komoly változások léphetnek életbe a debreceni hokis életben, és pezsdíthetik fel azt minden tekintetben, árulta el Fodor András. Indul ugyanis az akadémiai rendszer a hokiban is, Debrecenben pedig lázas munka zajlik ezekben a napokban annak érdekében, hogy tökéletes pályázatot nyújtsanak be a szövetséghez. Amennyiben Debrecen nyer, négyéves állami finanszírozással nagyszabású infrastrukturális beruházások valósulnak meg. Többek között tornacsarnok, metodikai- és fizioterápiás központ, valamint kollégium épülhet a Derék utcán, és ez még nem minden. Formai és személyi megújulása és felfrissülése lehet a jövő sikereinek záloga, jegyezte meg Fodor András, utalva burkoltan arra, hogy meg tudják majd fizetni a jó szakembereket, akikre bizony nagy szükség van Debrecenben, hiszen a DEAC utánpótlását szolgáltató DHK több mint 250 utánpótláskorú játékost versenyeztet, bizonyos korosztályokban három csapattal képviselteti magát az országos bajnokságban. A klubfőnök szerint külön örömteli, hogy a 2020/2021-es idényben először női csapat is nevezett az U25-ös bajnokságba, sporttörténelmet írva a cívisvárosnak.

A debreceni lányok remekül helytálltak

Bár a DEAC kosarasai még mindkét fronton – a bajnokságban és a Magyar Kupában is állnak –, könnyen lehet, hogy Fodor András a legsikeresebb sportvezető lesz a városban ezt a sportidényt tekintve. Őt azonban nem a személyes siker élteti, hanem az, hogy a város közvéleménye a kellő súllyal kezelje a Magyar Kupa-győzelmet, esetleg szóba kerüljön a közgyűlésben is.

Talán kimondható a kupagyőzelem után az, hogy a városban is véglegesen megvetettük a lábunkat, és igazából most kerültünk fel az országos hokitérképre is. Innentől kezdve sokkal komolyabban vesznek bennünket, mint eddig, amikor csak lelkes középcsapatként tekintettek ránk. Most már reményeim szerint a tárgyalásoknál is érezni fogjuk azt, hogy más a debreceni jégkorong megítélése, azaz élcsapatként kalkulálnak velünk, ami egy másik szempontból nyilván nehézséggel is jár, hiszen immár komolyabb elvárásoknak kell megfelelni

- tekintett a kihívásokkal teli következő időszakra a DEAC és a DHK jégkorongozóinak első embere, aki végezetül, az Erste Liga döntője kapcsán érdeklődésünkre elmondta, hogy a szíve – a székely hoki múltja és a székelyföldi kötődése miatt – inkább a Csíkszeredához húz, de brassóiakkal is nagyon jó barátságokat ápol, ami egyébként felülírja a brassói klubvezetők ámokfutását a debreceniek elleni elődöntős párharcokban.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A DVSC-s Bernáth Attila Európa-bajnoki döntőt vívhat!
A debreceniek hajdúhadházi kiválósága történelmet írhat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.