Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csoda Debrecenben: Magyar Kupa-győztes a DEAC hokicsapata!

| 2021. 04. 03. | 22:20:00
A Fehérvár legyőzésével írtak történelmet a debreceniek.
Csoda Debrecenben: Magyar Kupa-győztes a DEAC hokicsapata!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legjobb magyarországi csapat, a több mint egy évtizede az osztrák központú elit bajnokságban edződő székesfehérvári együttes ellen szállt harcba a Magyar Kupa-győzelemért a DEAC jégkorongcsapata vasárnap este a debreceni jégcsarnokban. A fehérvári keret egyik fele kiváló képességű légiós, a másik fele pedig magyar válogatott, nem csoda, hogy előzetesen a szakmabeliek és a szurkolók nem a hajdúságiak győzelmét jósolták. Különösen úgy, hogy a Ferencváros elleni elődöntőben az Erste Ligában házi pontkirály, Jan Dalecky megsérült, így nem tudta vállalni a játékot, hanem honfitársával, a másik cseh húzóemberrel, a bajnoki elődöntőben maródivá vált Dominik Novotnyval a lelátón szurkolt a társaknak.

A DEAC rendkívül agresszíven kezdett, amivel igencsak meglepte a Fehérvárt. A harmadik percben a sokadik masszív letámadás góllá is érett, Szűcs István találatával vezetett a debreceni gárda! A folytatásban nagy iramot diktált a dunántúli legénység, de életveszélyes kontrákat vezetettek a debreceniek, nagy kár, hogy mind kihagyták. Egy távoli Caruso-bombával végül kiegyenlített az ellenfél, így döntetlen állásnál következett az első pihenő.

A második harmad minden várakozásainkat felülmúlta. Előbb Izacky és Turcotte hozta össze az újabb debreceni vezetést, majd miután hősies védekezéssel, a lövéseket vetődésekkel is blokkoló, csúszó-mászó hajdúságiak három emberhátrányt is kibekkeltek, a játékrész végén kettős emberelőnybe kerültek, és Hári révén sikerült növelni az előnyt. Ekkor már érett a debreceni csoda, de hátra volt még egy kőkeménynek ígérkező húsz perc.  

Hár lő, gól! Ez volt a harmadik debreceni találat!  (Fotó: Cívishír)

A harmadik harmadban mindent egy lapra tett fel a Fehérvár, és nagy nyomást nem bírta a DEAC. Öt perc alatt elolvadt az előny, a játékrész derekán pedig már a vendégek vezettek a tarthatatlan Hargrove hathatós közreműködése által. Amikor azt hittük, hogy elment a hajó, a debreceniek hirtelen feltámadtak, és négy perccel a vége előtt egy parádés összjáték végén Kulesov kiegyenlített. A hajrában emberelőnybe is került a DEAC, de nem tudott élni a lehetőséggel, így hosszabbítás következett.

A három-három elleni játék alig egy percig tartott, kétszer is ketten vezették egy védőre a korongot a debreceniek, de az utolsó passz kétszer is elakadt, majd a cseh torony, Kloz zseniális passzát Turcotte kotorta be a fehérvári kapuba. A hirtelen halál a fehérváriak számára jött el, a DEAC pedig történelmet írt! A siker értékét növeli, hogy egy "osztállyal fentebb", azaz erősebb bajnokságban játszó csapatot győzött le.

Mesterszemmel

David Musial: - Jó szezont zártunk ezzel, kellemes nyarunk lesz így. Ez egy igazi csapatteljesítmény volt. Két fontos játékosunkat nélkülöztük, de aki itt pályára lépett, mindenki 100 százalékot nyújtott. Jobban játszottunk ma az ellenfelünknél, igaz, a szerencsével sem álltunk hadilábon, amikor a harmadik harmadban visszajöttek a fehérváriak a mérkőzésbe. Elsősorban a védekezésből támadásba való átmenet volt hatékony, sikerült kiaknázni a lehetőségeinket, azaz azt játszani, amit igazán tudunk.
Antti Karhula: - Egy ilyen mérkőzésben benne van a rizikó, bármi történhet. A Debrecennek nem volt veszítenivalója, jobban játszott nálunk az első 40 percben. Az utolsó 20 percre mi kerültünk lendületbe, fölényben játszottunk, de ez nem volt elég. Nem elég egy találkozón 20 percnyi jó játék. Elsősorban mentálisan maradtunk alul a hazaiakkal szemben. El kell ismerni: megérdemelten győzött a Debrecen.

[Beillesztett cikk: A debreceni öröm képekben]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés