Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fradi-veréssel Magyar Kupa-döntős a DEAC!

| 2021. 04. 02. | 17:07:00
A magyar jégkorongozás történetében először vívhat debreceni csapat Magyar Kupa-döntőt!
Fradi-veréssel Magyar Kupa-döntős a DEAC!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ferencvárossal találkozott a DEAC a jégkorong Magyar Kupa négyes fináléjának első elődöntőjében. Miután ezt a csatát is zárt kapuk között rendezték meg, debreceni szempontból hazai pálya előnyéről nem beszélhettünk. A két együttes ebben a szezonban, az Erste Ligában már négyszer találkozott, 3-1-re nyerte ezt a különcsatát a hajdúsági együttes, így nem ok nélkül bíztunk az újabb debreceni sikerben. Mindkét csapat az Erste Liga elődöntőjében búcsúzott, így az volt a kérdés, hogy a kupameccs melyiknek jelent majd vigasztalódást. 

A debrecenieknél visszatért a Brassó elleni párharc során megsérült Izacky, de a mozgásán látszott, hogy még nem teljesen egészséges. Honfitársa, Novotny csak a lelátóról figyelte a palánkcsatát, az ő térde legfeljebb a következő szezonra jöhet rendbe. A Ferencváros ezzel szemben teljes kerettel állt ki az összecsapásra, és a hetedik percben meg is szerezte a vezetést egy távoli lövéssel. A debreceni válasz három perc múlva érkezett is, Izacky, Szűcs és Berta „tikitakás” gólja élményszámba ment. A gyors gólváltás után a kapusok léptek elő főszereplővé, a DEAC-nál Hetényi, a Ferencvárosnál pedig Arany parádézott, több mint két harmadon át őrizve gólínséget. Pattanásig feszült volt a hangulat a pályán, mindkét együttes felfokozott idegállapotban küzdött, ennek esett áldozatául Jan Dalecky, akinek egy ferencvárosi úgy „elvitte” a lábát, hogy ápolás után sem tudta folytatni a játékot.

A rendes játékidő utolsó perceiben két emberhátrányt is kivédekezett a DEAC, a három-három elleni ráadásban pedig már a debreceni kerültek emberelőnybe, miután a ziccerbe  kiugró Bertával szemben az FTC és a válogatott ásza, Nagy Gergő szabálytalankodott. Így négy debreceni támadhatott három fradistával szemben, és amikor már lejárt volna az előny, Filbrandt lövése után a korong utat talált a ferencvárosi kapuba.

A magyar jégkorongozás történetében először vívhat debreceni csapat Magyar Kupa-döntőt! A DEAC-ra szombaton este hat órától (tv: M4Sport) a Székesfehérvár vár.

Mesterszemmel

David Musial: - A Ferencváros egy nagyon erős csapat, örömteli, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk ellene. A csapategységünk volt kiemelkedő, emellett Hetényi Zoli fantasztikusan védett ezúttal is, tartást adott a csapatnak. Nem indult jól a mérkőzés számunkra, hiszen az első harmadban nem találtuk a ritmust, de a második játékrésztől, azt gondolom, felpörögtünk, és jobban is játszottunk. Fontos eleme volt a sikerünknek az emberhátrányos védekezés. Várjuk az ellenfelet, a döntőben is mindent megteszünk majd, de aligha lesz könnyű dolgunk a tizenegy légióssal felálló Fehérvár ellen, amennyiben beigazolódik a papírforma a másik elődöntőben.
Fodor Szabolcs: - Valahogy úgy nézett ki ez a meccs is, mint az Erste Liga elődöntőjében a Csíkszereda elleni meccseink. Volt egy pici mezőnyfölényünk, megvoltak a helyzeteink, üres kapunk is volt, mégsem sikerült a legnagyobb helyzeteket sem belőni. Igaz, nem lehet véletlen, hogy ennyiszer ez történik velünk. Önkritikusnak kell lennünk tehát, tükörbe kell néznünk, és átgondolnunk, valóban megtettünk-e mindent azért, hogy elérhessük a legnagyobb sikereket. Ennek a csapatnak az elmúlt két évben az volt a legnagyobb erénye, hogy kiment a jégre, és az utolsó másodpercig kapart, csúszott-mászott a sikerért. Mindenki úgy játszott, mintha élete utolsó cseréje lenne. Talán ezt a megalkuvás nélküli küzdelmet egy picit hiányolhattuk az egész szezonban. Át fogjuk gondolni a helyzetet, de előtte még vár ránk egy bronzmérkőzés, amin remélem, hogy sikerül egy kicsi vigaszdíjat szerezni magunknak. Ha máskor nem, azon a meccsen szeretném újra viszontlátni azt a bizonyos megalkuvás nélküli játékunkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárta magát a kocsiba egy gyerek Debrecenben
Bezárta magát a kocsiba egy gyerek Debrecenben
A tűzoltók szabadították ki.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés